Samsung stelt investeringen in de halfgeleiderindustrie in Texas voor om de CHIPS- en Science Act te stimuleren
Nieuws

Samsung stelt investeringen in de halfgeleiderindustrie in Texas voor om de CHIPS- en Science Act te stimuleren

De Amerikaanse regering heeft plannen aangekondigd om via de CHIPS and Science Act 6,4 miljard dollar aan financiering te verstrekken ter ondersteuning van de oprichting van een halfgeleider-ecosysteem in centraal Texas, in samenwerking met Samsung Electronics. Er werd een niet-bindend voorlopig memorandum van voorwaarden ondertekend tussen het ministerie van Handel en Samsung Electronics, waarin de toezegging van Samsung werd uiteengezet om in de loop van een aantal jaren meer dan $ 40 miljard te investeren. Deze samenwerking zou verschillende projecten omvatten op twee locaties in Texas.

Er wordt verwacht dat de stad Taylor de bouw zal hebben van twee logica-gieterijen, een onderzoeks- en ontwikkelingsfabriek en een geavanceerde verpakkingsfaciliteit. Bovendien zal de stad Austin de bestaande faciliteiten uitbreiden om de productie van technologieën mogelijk te maken die cruciaal zijn voor verschillende Amerikaanse industrieën. Samsung heeft ook beloofd nauw samen te werken met het ministerie van Defensie als onderdeel van dit partnerschap.

De Amerikaanse minister van Handel Gina Raimondo is van mening dat investeringen zoals die met Samsung in het kader van de CHIPS and Science Act verdere investeringen uit de particuliere sector zullen aantrekken, waardoor de stabiliteit op lange termijn zal worden gewaarborgd die nodig is om Amerika in de voorhoede van de toeleveringsketen van halfgeleiders te positioneren. Kye Hyun Kyung, president en CEO van de divisie apparaatoplossingen van Samsung Electronics, verklaarde dat het hun doel niet alleen is om de productiefaciliteiten uit te breiden, maar ook om het lokale ecosysteem van halfgeleiders te versterken en de VS te vestigen als een mondiaal productiecentrum voor halfgeleiders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER