Nieuws

Sandra Benčić Accuses Selak Raspudić of Falling Into Penava’s Trap and Discusses Annual Wreath Tradition

Sandra Benčić, parlementair vertegenwoordiger van de We can-partij, gaf voor N1 commentaar op de herinneringskolom in Vukovar en andere politieke actuele gebeurtenissen in Kroatië.

Benčić besprak de traditie van het gooien van kransen in de Donau de dag na de val van Vukovar, en verduidelijkte dat het niet bedoeld is als vervanging voor de SDSS om geen krans te gooien, maar eerder om alle burgerslachtoffers van de oorlog te eren en vooral degenen die dat hebben gedaan. nog niet gevonden. Ze benadrukte het belang van het vinden van vermisten en uitte haar bezorgdheid over de moeilijkheid van mensen bij het afsluiten van het verleden, dat volgens haar mensen vernietigt.

Benčić gaf ook commentaar op de spanningen die ontstaan ​​doordat verschillende politieke partijen de gebeurtenis op verschillende manieren herdenken, door te zeggen dat zolang niemand beledigd is, elke persoon en partij het recht heeft om te herdenken zoals zij dat nodig achten. Ze riep bepaalde politieke partijen op voor wat zij een ‘race to the bottom’ noemde en uitte haar teleurstelling over politici die haat, verdeeldheid en angst zaaien in plaats van eenheid te bevorderen.

Ze had ook kritiek op het gejoel van premier Andrej Plenković, omdat ze dit toeschreef aan de organisatie door Ivan Penava en het uiterst ongepast noemde. Benčić uitte zijn bezorgdheid over de onzekere datum van de verkiezingen en bekritiseerde de toestand van de huidige instellingen van het land, waarbij hij de noodzaak benadrukte dat de volgende regering de regeringen zou herstellen die in de tijd van Plenković instortten.

Benčić besprak de noodzaak van een verandering in het economische model en pleitte voor een wending naar groene de-industrialisatie en het creëren van beter betaalde banen in bepaalde industrieën. Tot slot prees ze haar partij voor het aanpakken van moeilijke kwesties, zoals de ouder-opvoedermaatregel, en benadrukte ze het belang van beleid dat zich richt op het verbeteren van de kwaliteit van leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER