Scana’s PSW Technology verkoopt de divisie Well Control Equipment
Technologie

Scana’s PSW Technology verkoopt de divisie Well Control Equipment

Op 11 januari 2024 tekende PSW Technology een contract om boorputcontroleapparatuur af te stoten aan een internationaal olie- en gasbedrijf. De verkoop zal naar verwachting plaatsvinden via een contante betaling en is van substantiële waarde, waarbij het verkoopbedrag aan de bovenkant van het waardebereik ligt. Het substantiële contract voor Sana varieert tussen de $4,8 miljoen en $14,5 miljoen (NOK 50-150 miljoen).

De levering van de apparatuur zal naar verwachting plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2024 en de winst zal worden verantwoord bij de levering van de apparatuur, aldus het bedrijf.

Richard Cornell, Managing Director van PSW Technology, zei: “Met dit contract genereert PSW Technology niet alleen een vrije cashflow, maar heeft het ook de mogelijkheid om vergelijkbare boorputcontroleapparatuur die wij bezitten verder te ontwikkelen, waardoor onze marktpositie wordt uitgebreid.”

Bovendien voegde Pål Selvik, CEO van Scana, toe: “De transactie is een voortzetting van het ontsluiten van cashpotentieel op onze balans, zoals eerder aangetoond door de verkoop van Scana Korea. We zijn blij dat we zowel onze liquiditeit kunnen verbeteren als fondsen kunnen uitdelen aan onze aandeelhouders en bovendien onze leveringsmogelijkheden op het gebied van putcontrolediensten kunnen versterken.”

Ervan uitgaande dat de transactie is afgerond, zal de raad van bestuur van Scana een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen waarin de uitkering van buitengewone dividenden van NOK 0,05 per aandeel wordt voorgesteld. De resterende opbrengst van de verkoop zal worden gebruikt voor de terugbetaling van maximaal 4,8 miljoen dollar (50 miljoen NOK) van de langetermijnschuld en voor investeringen in groeimogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER