Nieuws

Scientific evidence shows: These signals suggest the relationship won’t succeed

Geliefden bekijken de wereld vaak door een roze bril, wat kan voorkomen dat ze problemen in hun relaties opmerken. Wetenschappers hebben echter vijf signalen benadrukt en bevestigd die er duidelijk op wijzen dat een relatie mogelijk in de problemen zit.

Eén teken is dat minder dan een derde van de paren die elkaar online ontmoeten, trouwt, in tegenstelling tot twee derde van degenen die elkaar via vrienden of in een club ontmoeten. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat mensen te lang daten en het gevoel hebben dat internet veel liefdesopties biedt.

Een ander teken is dat bijna de helft van de vrouwen een man achter de hand heeft voor het geval hun huidige relatie of huwelijk mislukt. Dit kan duiden op ontevredenheid over de huidige partner en de angst om alleen te eindigen.

Paren met een groot leeftijdsverschil hebben een grotere kans om uit elkaar te gaan dan paren die ongeveer even oud zijn. Bovendien is de kans groter dat koppels die nooit ruzie maken, uit elkaar gaan, omdat opgekropte emoties wrok kunnen veroorzaken.

Ten slotte is het risico op echtscheiding groter als iemands vrienden of vrienden van vrienden een scheiding hebben meegemaakt. Dit gedrag is sociaal besmettelijk en kan ook andere aspecten van het leven beïnvloeden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER