Seattle Seahawks benoemen Mike Macdonald, voormalig verdedigingscoördinator van de Ravens, als hun nieuwe hoofdtrainer
Sport

Seattle Seahawks benoemen Mike Macdonald, voormalig verdedigingscoördinator van de Ravens, als hun nieuwe hoofdtrainer

De Seattle Seahawks hebben de 36-jarige Mike Macdonald aangenomen als hun nieuwe hoofdtrainer, ter vervanging van de 72-jarige Pete Carroll. De aanwerving van Macdonald markeert een aanzienlijke generatiewisseling, aangezien hij ruim dertig jaar jonger is dan Carroll.

Macdonalds opkomst in de coachingwereld is snel geweest. Hij begon als defensieve assistent en werkte zich op tot defensieve coördinator bij de Baltimore Ravens. Zijn succes bij de Ravens, waaronder een nummer 1-positie in toegestane punten, zakken en afhaalrestaurants, heeft hem tot een aantrekkelijke kandidaat gemaakt voor de Seahawks.

De beslissing om Macdonald in dienst te nemen werd genomen door algemeen directeur John Schneider, die nu de volledige controle heeft over de coachingaanwervingen nadat Carroll van rol veranderde naar adviseur. Dit is de eerste keer dat Schneider het laatste woord heeft over een coachingshuur van Seahawks.

In een verklaring uitte Macdonald zijn enthousiasme voor de nieuwe rol en zijn toewijding om de Seahawks succes te bezorgen. Met zijn succesvolle staat van dienst en het vertrouwen van Schneider in zijn capaciteiten, willen de Seahawks graag zien wat de toekomst in petto heeft onder hun nieuwe hoofdcoach.

LAAT EEN REACTIE ACHTER