Senaatsleider Dziedzic treedt af vanwege gezondheidscomplicaties
Nieuws

Senaatsleider Dziedzic treedt af vanwege gezondheidscomplicaties

Kari Dziedzic, meerderheidsleider van de Minnesota Senaat, maakte vrijdag bekend dat haar kanker is teruggekeerd en kondigde haar besluit aan om haar functie neer te leggen zodra er een vervanger is gekozen. Ze stelde geen concrete tijdlijn vast voor wanneer de DFL-caucus een nieuwe leider zal kiezen, en verklaarde van plan te zijn in de wetgevende macht te blijven dienen, aangezien de Senaatsregels haar toestaan ​​om op afstand te stemmen. Dziedzic vertelde dat ze vorige week de herhaling van haar eierstokkanker ontdekte en benadrukte het belang van regelmatige gezondheidscontroles.

Vorig jaar vocht Dziedzic tegen eierstokkanker en onderging in maart een spoedoperatie. Vervolgens werkte ze op afstand tijdens haar behandeling en herstel voordat ze terugkeerde aan het einde van de voorjaarszitting. Hoewel ze verklaarde dat ze voor ‘serieuze uitdagingen’ staat, sprak Dziedzic haar bereidheid uit om in de wetgevende macht te blijven dienen en benadrukte ze de prestaties van de door de DFL geleide wetgevende macht en gouverneur Tim Walz vorig jaar, ondanks haar gezondheidstoestand.

De komende leiderschapsverandering is aanzienlijk, aangezien de Democraten momenteel een krappe meerderheid van 34-33 in de Senaat hebben, en de jaarlijkse zitting op 12 februari begint. Dziedzic werd in 2012 voor het eerst verkozen om Minneapolis in de Senaat te vertegenwoordigen en moedigde anderen aan om proactief met hun gezondheid om te gaan, waarbij hij opmerkte dat vriendelijkheid en empathie een betekenisvol verschil maken.

Senaatsminderheidsleider Mark Johnson van de Republikeinse Partij sprak zijn steun uit aan Dziedzic, sprak zijn goede wensen voor haar uit en prees haar leiderschap. Hij erkende dat haar afwezigheid gevoeld zal worden en prees haar voor haar sterke leiderschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER