Senator Ossoff zorgt ervoor dat de kindergezondheidszorg wordt ondersteund met nieuwe middelen
Nieuws

Senator Ossoff zorgt ervoor dat de kindergezondheidszorg wordt ondersteund met nieuwe middelen

Senator Jon Ossoff heeft een belangrijke rol gespeeld bij het veiligstellen van aanvullende federale financiering voor de opleiding van kindergezondheidswerkers. Via het Children’s Hospital Graduate Medical Education (CHGME) programma heeft Ossoff $ 1.205.656 aan federale financiering toegewezen aan het Egleston Children’s Hospital aan de Emory University in Atlanta, Georgia. Deze financiering zal de salarissen van bewoners en docenten ondersteunen, evenals trainingsprogramma’s voor bewoners.

Het CHGME-programma verstrekt geld aan onderwijsziekenhuizen om kinderartsen op te leiden, waarbij een aanzienlijk deel van de kinderartsen en fellows via dit programma wordt opgeleid. Ongeveer 60% van de artsen die via CHGME zijn opgeleid, kiest ervoor om te blijven en te oefenen in de staat waar ze hun residentieopleiding hebben afgerond, wat de impact van het programma op lokale gezondheidszorgsystemen benadrukt.

Ossoff benadrukte het belang van het beschikbaar hebben van gespecialiseerde gezondheidszorgprofessionals voor kinderen die medische noodsituaties ervaren, en onderstreepte daarmee de behoefte aan goed opgeleide kinderartsen, spoedeisende hulpartsen en specialisten in Georgië. Hij heeft op tweeledige wijze gewerkt om het CHGME-programma te ondersteunen en de voortdurende financiering van opleidingen in de pediatrische gezondheidszorg te garanderen.

In samenwerking met congreslid Barry Loudermilk leidde Ossoff succesvolle inspanningen van beide partijen om sterke financiering voor het CHGME-programma in het begrotingsjaar 2023 veilig te stellen. In december leverde Ossoff eerdere rondes van federale financiering via het CHGME-programma ter ondersteuning van de opleiding van kinderartsen in het Egleston Children’s Hospital en het Schotse Rite Kinderziekenhuis.

Door zijn pleidooi en leiderschap zet senator Jon Ossoff zich in voor het verbeteren van de toegang tot kritieke medische zorg voor kinderen in Georgië en het hele land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER