Nieuws

Shaheen Afridi: From Wearing Cricket Pads to Bed to Becoming One of the Most Feared Pacers in ICC World Cup 2023

Het Pakistaanse cricketteam voor de ICC Wereldbeker 2023 is aangekomen in Hyderabad en zal vanaf morgen hun opwarmingswedstrijden spelen. Na een moeilijke fase van het verliezen van de Asia Cup 2023 en hun toppositie op de World ODI-ranglijst, is het team nu gefocust op herstel. Ondanks deze tegenslagen is de wereld zich bewust van hun veerkracht, vooral op het gebied van bowlen onder leiding van de jonge Shaheen Shah Afridi. Deze 23-jarige gangmaker staat bekend om zijn gevaarlijke tempo, waardoor enkele van de beste slagmensen ter wereld zijn uitgeschakeld.

Shaheen Afridi komt uit een gezin met zeven broers die een diepe passie voor cricket delen. Sprekend over Shaheens liefde voor het spel, zei zijn broer Riaz dat hij in batting pads sliep. Riaz, die Testcricket voor Pakistan heeft gespeeld, zei: ‘Ik kwam na de training thuis en hij pakte mijn maandverband en droeg ze op de een of andere manier naar bed. Hij plaatste de boomstronken naast zijn kussen en droomde ervan te spelen.” Riaz onthulde ook dat de stemming van Shaheen sterk zou worden beïnvloed door de prestaties van het Pakistaanse team, en erg verdrietig zou worden als ze een wedstrijd verloren.

De inzet en toewijding van Shaheen Afridi aan het spel waren ongeëvenaard. Riaz zei: “Zijn toewijding aan het spelen werd alleen geëvenaard door zijn toewijding aan het kijken naar wedstrijden. Zijn humeur zou verslechteren als Pakistan een wedstrijd zou verliezen, en de zaken zouden pas weer normaal worden als Pakistan won, of als hij zelf goed presteerde op het veld. Shaheen zelf vertelde over zijn reis om een ​​van de meest gevreesde bowlers in cricket te worden. In zijn vroege dagen gooide hij de bal tijdens schoolwedstrijden in plaats van te bowlen. Het was Riaz die hem goed leerde bowlen en hem aanmoedigde om snel te bowlen.

Terwijl Shaheen zijn reis voortzette, kwam hij naar voren als de best presterende bowler in het Under-15-kampioenschap, met 12 wickets. Dit leverde hem een ​​plaats op in het Pakistan Under-16-team voor een tournee naar Australië in 2016. Tijdens deze wedstrijden voorspelde de ex-Australische aanvoerder, Steve Waugh, die de prestaties van zijn zoon observeerde, dat Shaheen Afridi een ster zou worden in de competitie. toekomst.

Naast het cricketnieuws is Mint nu beschikbaar op WhatsApp-kanalen. Schrijf u vandaag nog in door op de link te klikken en blijf op de hoogte van de nieuwste financiële inzichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER