Shareholders of Digital World approve merger with Trump’s Truth Social
Nieuws

Shareholders of Digital World approve merger with Trump’s Truth Social

Er werd goedkeuring verleend door de aandeelhouders van Digital World Acquisition Corp. (DWAC) voor een fusie met de media-startup van voormalig president Trump, wat de weg vrijmaakte voor het beursdebuut van Truth Social en een mogelijk voordeel van $3,5 miljard voor Trump. De fusie van het blanco chequebedrijf en de met vertragingen geconfronteerde Trump Media & Technology Group kreeg vorige maand groen licht van de Securities and Exchange Commission (SEC).

De potentiële inkomsten van Trump uit de deal worden geschat op ongeveer 3,5 miljard dollar, gebaseerd op de bijna 79 miljoen aandelen die hij in het nieuw gecombineerde bedrijf zou houden. Dit financiële gewin komt op een cruciaal moment voor de voormalige president, die moeilijkheden ondervindt bij het verkrijgen van een obligatie van $464 miljoen in zijn civiele fraudezaak in New York. Het juridische team van Trump erkende deze week dat het veiligstellen van de volledige beroepsobligatie onhaalbaar was vanwege een gebrek aan beschikbare middelen.

Als de obligatie van een half miljard dollar niet vóór maandag veilig wordt gesteld, kan dit leiden tot de mogelijke inbeslagname van de bezittingen van Trump. Het kantoor van de procureur-generaal van New York heeft stappen ondernomen om beslag te leggen op het golfresort en privélandgoed van Trump, Seven Springs, door vonnissen in te dienen in Westchester County. Deze juridische actie is de eerste fase in het proces van het terugvorderen van de eigendommen van Trump in de provincies waar vonnissen zijn gewezen, waaronder New York City.

Ondanks de aanzienlijke financiële winst die in het verschiet ligt, zal Trump niet onmiddellijk toegang hebben tot de fondsen vanwege een bepaling die insiders verbiedt gedurende zes maanden nieuwe aandelen te verkopen. Deze ontwikkeling benadrukt de complexe financiële situatie van Trump te midden van aanhoudende juridische uitdagingen en zakelijke inspanningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER