Siemens neemt de aandrijftechnologiedivisie over van ebm-papst
Technologie

Siemens neemt de aandrijftechnologiedivisie over van ebm-papst

Siemens en ebm-papst hebben aangekondigd dat Siemens van plan is de divisie industriële aandrijftechnologie van ebm-papst over te nemen, als onderdeel van de strategie van Siemens om zijn fabrieksautomatiseringsactiviteiten uit te breiden. De divisie, die 650 medewerkers telt, wordt verkocht door ebm-papst omdat zij zich willen concentreren op lucht- en verwarmingstechnologie. Klaus Geissdoerfer, CEO van ebm-papst, verklaarde dat de overname perfect bij Siemens past, omdat het een leemte in hun productportfolio opvult.

Geissdoerfer vermeldde ook dat ebm-papst een mondiale verkoopstructuur ontbeerde, een gebied waarop Siemens uitblinkt. De twee bedrijven zijn van mening dat de overname hen zal helpen nieuwe zakelijke kansen aan te boren, vooral in de groeiende markt voor intelligente, batterijgevoede aandrijfoplossingen in de intralogistiek en mobiele robotoplossingen. De aankoopprijs van de transactie is niet bekendgemaakt en de deal zal naar verwachting medio 2025 worden afgerond.

Industriële aandrijftechnologie vertegenwoordigt momenteel minder dan 10% van de totale omzet van ebm-papst van 2,54 miljard euro. Geissdoerfer bevestigde echter dat de divisie winstgevend is. Cedrik Neike, het bestuurslid van Siemens dat verantwoordelijk is voor digitale industrieën, sprak zijn optimisme uit over de overname en het potentieel dat deze voor beide bedrijven inhoudt in termen van uitbreiding van hun marktbereik en klantenbestand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER