Simone Biles Awarded Laureus World Comeback of the Year After Impressive 2023 Season in Gymnastics
Nieuws

Simone Biles Awarded Laureus World Comeback of the Year After Impressive 2023 Season in Gymnastics

Simone Biles, viervoudig Olympisch kampioen, ontving de Laureus World Comeback of the Year-prijs na een pauze van twee jaar van de sport. De Amerikaanse turnster had een opmerkelijk seizoen 2023 nadat ze terugkeerde naar de competitie na een pauze om geestelijke gezondheidsredenen na de Olympische Spelen van Tokyo 2020. Biles, drievoudig winnaar van de Sportvrouw van het Jaar-prijs, voegt nu de Comeback of the Year-prijs toe aan haar collectie en maakt zich op om deel te nemen aan de komende Olympische Spelen in Parijs om haar medaillespiegel te vergroten.

Op een ander historisch moment werd de Australische skateboarder Arisa Trew uitgeroepen tot Laureus Action Sportsperson of the Year en werd daarmee de eerste vrouwelijke skateboarder die de prijs won. De 13-jarige haalde in 2023 de krantenkoppen door met succes een 720 (twee volledige rotaties) te landen in vert skateboarden bij de Tony Hawk Vert Alert in Utah. Tony Hawk, een van de gastheren van het evenement en lid van de Laureus World Sports Academy, was de eerste skateboarder die deze truc in 1985 uitvoerde.

Aitana Bonmati, middenvelder van Barcelona, ​​werd uitgeroepen tot Laureus World Sportswoman of the Year, terwijl Jude Bellingham van Real Madrid de Laureus World Breakthrough of the Year-prijs won. De prijzen werden uitgereikt door een panel van 69 sportlegendes in Madrid, waarbij Usain Bolt de prijs Sportvrouw van het Jaar uitreikte aan Bonmati en de winnaar van Doorbraak van het Jaar van vorig jaar, Carlos Alcaraz, de prijs voor die categorie uitreikte aan Bellingham.

Voor fans die alle actie van de komende Olympische Spelen van Parijs 2024 willen meemaken, is discovery+ het exclusieve streamingplatform waar elk moment van het evenement kan worden gestreamd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER