Sluit je aan bij ons team als wetenschaps- en technologiecorrespondent!
Technologie

Sluit je aan bij ons team als wetenschaps- en technologiecorrespondent!

The ECONOMIST is op zoek naar een schrijver op het gebied van wetenschap en technologie, ideaal gelegen in Londen. De schrijver zal voornamelijk ingaan op opkomende technologieën zoals kunstmatige intelligentie, biotechnologie en ruimtevaart. Zij zullen een rol spelen bij het vormgeven van het perspectief van The Economist op nieuwe technologieën en hun potentiële impact op de samenleving, het bedrijfsleven en de economie. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van relevante onderwerpen.

Ervaring in de journalistiek is niet noodzakelijk, maar de schrijver moet over het vermogen beschikken om duidelijk en boeiend te schrijven, en over een deskundig begrip beschikken van hoe nieuwe technologieën functioneren. De schrijver moet zich ook op zijn gemak voelen bij het verdiepen in en uitleggen van het nieuwste wetenschappelijke onderzoek en in staat zijn om indien nodig over de bredere sectie Wetenschap en technologie te schrijven. Er wordt ook van hen verwacht dat ze deelnemen aan podcasts en films en Economist-evenementen bijwonen.

Geïnteresseerde aanvragers kunnen een CV en een voorbeeldartikel indienen dat geschikt is voor publicatie [email protected] Het artikel moet origineel zijn en niet langer dan 700 woorden, met een deadline van 24 februari.

Voorbeelden van berichtgevingsonderwerpen zijn onder meer de transformatieve impact van grote AI-modellen, het potentieel van AI om verloren gegane klassieke teksten bloot te leggen, de groeiende geloofwaardigheid van geo-engineering op zonne-energie, het potentieel van het manipuleren van levende organismen, de toekomst van de wet van Moore, het gebruik van kunstmatige intelligentie in de wetenschap. , de toenemende gelijkenis van in het laboratorium gekweekte embryo’s met echte embryo’s, de heropleving van fusie-energie en het transformerende potentieel van superbatterijen voor elektrische voertuigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER