SMA Solar Technology overtreft de verwachtingen met winst over het volledige jaar 2023
Technologie

SMA Solar Technology overtreft de verwachtingen met winst over het volledige jaar 2023

SMA Solar Technology (ETR:S92) rapporteerde haar resultaten voor het volledige jaar 2023 en liet indrukwekkende financiële prestaties zien. Het bedrijf zag een aanzienlijke omzetstijging tot € 1,90 miljard, een stijging van 79% ten opzichte van het voorgaande jaar. De nettowinst kende ook een aanzienlijke stijging en bereikte € 225,7 miljoen, een stijging van 304% ten opzichte van het voorgaande jaar. Ook de winstmarge verbeterde en kwam uit op 12% vergeleken met 5,2% vorig jaar, grotendeels dankzij de hogere omzet. Bovendien steeg de winst per aandeel (EPS) van € 1,61 vorig jaar naar € 6,50.

De omzet van SMA Solar Technology overtrof de verwachtingen van analisten met 2,3%, terwijl de winst per aandeel ook de verwachtingen overtrof met 3,5%. Vooruitkijkend wordt verwacht dat het bedrijf de komende drie jaar een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 8,0% zal ervaren, iets onder het verwachte groeipercentage van 8,3% voor de halfgeleiderindustrie in Duitsland.

De prestaties van de Duitse halfgeleiderindustrie hebben een impact gehad op SMA Solar Technology: de aandelen van het bedrijf zijn de afgelopen week met 1,9% gedaald. Desondanks suggereert analyse van het bedrijf dat het mogelijk ondergewaardeerd is op basis van zes verschillende waarderingsmaatstaven.

Lezers worden aangemoedigd om feedback te geven op het artikel of contact op te nemen met de redactie als ze zich zorgen maken over de inhoud. Het is belangrijk op te merken dat het artikel van Simply Wall St gebaseerd is op historische gegevens en voorspellingen van analisten en niet bedoeld is om financieel advies te geven. De analyse is bedoeld om een ​​langetermijnperspectief te bieden op basis van fundamentele gegevens, en omvat mogelijk niet de meest recente koersgevoelige bedrijfsaankondigingen of kwalitatieve informatie. Simply Wall St heeft geen posities in de genoemde aandelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER