Nieuws

Smiljana Srunets liep met haar man door Varaždin. Hij ging naar het reclasseringskantoor om zich te melden…

Smiljana Srunets, die in 2020 tot 15 jaar gevangenisstraf werd veroordeeld voor de moord op haar zus, werd gisteren om gezondheidsredenen vrijgelaten.

– Op basis van de aanbeveling van een gespecialiseerde neurochirurg en het medisch advies van de gevangenisadministratie heeft de districtsrechtbank van Slavonski Brod het verzoek van mijn cliënt om een ​​voorwaardelijke straf aanvaard vanwege de complexe en noodzakelijke medische procedure – aldus Kresimir Golubic, de advocaat van Smiljana Srunets .

Vanochtend zagen Pixel-fotojournalisten Surnets wandelen met zijn vrouw in Varaždin. Ze heeft zichzelf aangegeven bij het reclasseringsbureau, wat een van de voorwaarden is voor haar tijdelijke vrijlating.

Srnecova wil u erop wijzen dat u zich regelmatig moet melden op het betreffende politiebureau. De strafwet bepaalt dat de veroordeelde tijdens de schorsingsperiode wekelijks persoonlijk moet verschijnen op het plaatselijke politiebureau en, indien tot toezicht wordt besloten, één keer per week op het reclasseringsbureau, afhankelijk van de goedgekeurde rustplaats. Het bepaalt wat er moet gebeuren. . Indien er geen melding plaatsvindt, zal de politie of het reclasseringsbureau de tenuitvoerleggingsrechter op de hoogte stellen conform de Wet tenuitvoerlegging gevangenisstraffen.

De rechter kan de schorsing intrekken als de redenen voor de schorsing zijn verstreken of als de veroordeelde een strafbaar feit heeft gepleegd.

De drie maanden die hij niet in de gevangenis zal doorbrengen, tellen niet mee voor de gevangenisstraf van vijftien jaar.

De heer Srunek werd schuldig bevonden aan moord, hij vermoordde haar zus met een stomp voorwerp en liet haar lichaam 19 jaar lang in de kist liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER