Sport

Sony onthult Slimmere PlayStation 5: gebruikers kunnen Blu-ray later installeren

Sony heeft stilletjes een nieuwe en slankere editie van de PlayStation 5-console aangekondigd nu het kerstinkopenseizoen nadert. De console wordt nu geleverd met een betaalbaarder prijskaartje en een licht herontwerp, vergelijkbaar met eerdere versies. Hoewel de hardware en oplossingen hetzelfde blijven, heeft de nieuwe PS5 een kleinere behuizing, waardoor het volume van de console met meer dan 30 procent wordt verminderd. Bovendien is de massa met 18 of 24 procent verminderd ten opzichte van het huidige model.

Een interessante nieuwe toevoeging aan de console is een afneembare Blu-ray drive en een grotere schijf met een capaciteit van 1TB. Klanten die kiezen voor de ‘Digitale’ editie kunnen later voor 120 euro een losse Blu-ray drive aanschaffen. De console heeft ook vier afzonderlijke panelen, waarbij de bovenste een glanzende afwerking hebben, terwijl de onderste mat blijven. Het toevoegen van de Blu-ray-drive lijkt een eenvoudig proces.

De nieuwe PlayStation 5-console zal vanaf november verkrijgbaar zijn op de Amerikaanse markt, met een wereldwijde release in de daaropvolgende maanden. Sony heeft aangekondigd dat het nieuwe model het enige zal zijn dat ze aanbieden zodra de huidige voorraden zijn uitgeput. In Europa zal de digitale versie van de console naar verwachting 450 euro gaan kosten, terwijl de versie met de Blu-ray drive 550 euro gaat kosten. Bovendien wordt de console nu geleverd met een horizontale standaard, maar wie een verticale standaard wil, moet deze apart aanschaffen voor 30 euro extra.

LAAT EEN REACTIE ACHTER