Sony schrapt ongeveer 900 posities in de PlayStation-divisie te midden van aanhoudende ontslagen in de technologie- en gaming-industrie
Technologie

Sony schrapt ongeveer 900 posities in de PlayStation-divisie te midden van aanhoudende ontslagen in de technologie- en gaming-industrie

Sony staat op het punt ongeveer 900 banen te schrappen in de PlayStation-divisie, die goed is voor ongeveer 8% van het wereldwijde personeelsbestand. Deze stap maakt Sony het nieuwste bedrijf in de technologie- en gamingsector dat ontslagen aankondigt. De herstructurering wordt toegeschreven aan veranderingen in de sector. Sony Interactive Entertainment CEO Jim Ryan zei in een blogpost dat de industrie enorm is geëvolueerd en dat ze zichzelf toekomstbestendig moeten maken om zich voor te bereiden op wat ons te wachten staat.

Dit banenverlies volgt op de aankondiging van Microsoft dat het bijna 2.000 werknemers zou ontslaan na de overname van Activision Blizzard. Riot Games, de ontwikkelaar van het populaire spel ‘League of Legends’, maakte in januari ook bekend dat het 11% van zijn personeel zou schrappen. De herstructurering zal gevolgen hebben voor werknemers in Amerika, Japan, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en de regio Azië-Pacific.

In Londen wordt de PlayStation Studio volledig gesloten. Er zullen ook bezuinigingen worden doorgevoerd in de Firesprite-studio, met extra bezuinigingen op verschillende functies bij Sony Interactive Entertainment in het Verenigd Koninkrijk. Er zullen ontslagvergoedingen worden verstrekt aan degenen die door deze ontslagen worden getroffen. Ondanks deze uitdagende tijden benadrukt Ryan dat deze stap geen gebrek aan kracht in het bedrijf, het merk of de sector weerspiegelt. Het doel van Sony is om wendbaar en aanpasbaar te blijven en tegelijkertijd te focussen op het leveren van de beste game-ervaringen, zowel nu als in de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER