Sotheby’s vergroot de focus op atletische memorabilia via ‘Sportweek’-veilingen
Sport

Sotheby’s vergroot de focus op atletische memorabilia via ‘Sportweek’-veilingen

Sotheby’s maakt zich op om een ​​uitgebreide collectie sportmemorabilia te veilen als onderdeel van hun nieuwe jaarlijkse ‘Sportweek’-evenement. Dit aanbod zal bestaan ​​uit een breed scala aan items, waaronder truien gedragen door beroemde atleten als Kobe Bryant, Lebron James en Michael Jordan, evenals de boksbroeken van Muhammed Ali. Het evenement zal van 27 maart tot 12 april zes live- en online veilingen omvatten, waarin de groeiende populariteit van atletische verzamelobjecten op de markt wordt getoond.

Onder de vele verzamelobjecten die worden geveild, bevinden zich het tennisracket van Novak Djokovic van de US Open van 2015, een gesigneerd paar Air Jordans gedragen door Michael Jordan tijdens de NBA-finale van 1996, een voetbal uit de laatste NFL-carrièrewedstrijd van Tom Brady en het shirt van Victor Wembanyama uit de NBA All-Star-game. Een van de meest verwachte items is de trui van Kobe Bryant uit de NBA Finals van 2009, die naar schatting tussen de 1,5 en 2,5 miljoen dollar zal opbrengen. De boksbroek van Muhammed Ali uit de strijd tegen Joe Frazier in 1975 zal naar verwachting tussen de 4 en 6 miljoen dollar opbrengen.

Dit is niet de eerste stap van Sotheby’s op de markt voor sportmemorabilia. Het veilinghuis verkocht eerder de truien van Lionel Messi van het WK 2022 en de sneakers van Michael Jordan die hij droeg tijdens zijn NBA-kampioenschapswedstrijden. De verkoop van Messi’s truien en de “Dynasty Collection” van Air Jordans bedroeg miljoenen dollars, wat de sterke vraag naar atletische verzamelobjecten benadrukt.

Sotheby’s is ook een samenwerking aangegaan met de NBA, waarbij door wedstrijden gedragen truien en andere verzamelobjecten worden geveild. Op de komende veiling zullen items uit de NBA Finals van 2024 te zien zijn, waarmee de meerjarige samenwerking die vorig jaar begon, wordt voortgezet. Het ‘Sportweek’-evenement valt samen met een gerapporteerde stijging van de markt voor sportmemorabilia, waarbij Sotheby’s de groeiende belangstelling voor door games gedragen verzamelobjecten erkent op basis van hun opmerkelijke verkopen in de afgelopen jaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER