S&P 500 Information Technology-aandeel met de laagste shortrente medio januari: Apple (NYSEARCA:XLK)
Technologie

S&P 500 Information Technology-aandeel met de laagste shortrente medio januari: Apple (NYSEARCA:XLK)

De informatietechnologiesector is de hoogst gewogen sector binnen de S&P en medio januari was er sprake van een lichte daling van de short bets vergeleken met december, met een gemiddelde short interest van 1,35% voor de informatietechnologieaandelen uit de S&P 500. De informatietechnologiesector van de S&P 500 (NYSEARCA:XLK) heeft dit jaar een winst van 4% geboekt, vergeleken met de winst van 2,9% voor de bredere S&P 500.

Als we kijken naar specifieke sectoren binnen de informatietechnologiesector, waren IT-diensten en halfgeleiders en halfgeleiderapparatuur medio januari de sectoren met de meeste shortposities, met shortrentepercentages van respectievelijk 2,30% en 1,96%. Deze percentages waren iets lager dan eind 2023.

In termen van individuele aandelen was Enphase Energy (ENPH) het meest geshorte aandeel in de informatietechnologiesector, met 9,4 miljoen aandelen die short werden verkocht, oftewel 7,16% van de aandelen. Op de tweede plaats staat Akamai Technologies (AKAM) met 6,31% van de aandelen, gevolgd door Seagate Technologies (STX) met 5,52% en On Semiconductor (ON) met 5,51%. Aan de andere kant is Apple (AAPL) het minst shorted aandeel, met 101,26 miljoen aandelen short verkocht, oftewel 0,66% van de aandelen float, gevolgd door Microsoft (MSFT) en Motorola Solutions (MSI) met een shortbelang van 0,70% en 0,73%. % respectievelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER