Sport

Spannende ontwikkeling voor Dalić omdat de aanwezigheid van een belangrijke troef verzekerd is: starten met trainen; teamreünie op komst

Tenslotte is er goed nieuws over Luka Ivanušec (24), die in november klaar zal zijn voor representatieve taken. Kroatië kende de afgelopen dagen tegenslagen in de campagne voor het EK met nederlagen tegen Turkije (1-0) en Wales (2-1). Als gevolg hiervan heeft Zlatko Dalić wijzigingen aangekondigd voor de komende campagne, waarin ze tegen Letland en Armenië zullen spelen. Luka Ivanušec, die vanwege een enkelblessure de verplichtingen van oktober miste, keert terug naar de nationale ploeg. Deze blessure had hij een maand geleden opgelopen tijdens een Champions League-wedstrijd tegen Celtic. Ivanušec is begonnen met individueel trainen en hoopt zich over ongeveer 10 dagen bij de rest van het team te voegen.

Zlatko Dalić hoeft zich geen zorgen te maken, want Ivanušec zal over ongeveer tien dagen het ritme van de ploeg inhalen en weer op het veld kunnen verschijnen. Dit is goed nieuws voor Feyenoord-coach Arne Slot en nog beter nieuws voor de Kroatische coach Zlatko Dalić. De aanwezigheid van Ivanušec zal het team enorm helpen in hun wedstrijden tegen Letland en Armenië. Na al zestien wedstrijden voor het nationale team te hebben gespeeld, scoorde Ivanušec in die periode twee doelpunten. Hij heeft het record als jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van het Kroatische nationale team, aangezien hij bijna zes jaar geleden zijn eerste doelpunt scoorde in een wedstrijd tegen China. onder leiding van Ante Čačić. Hij scoorde in de 36e minuut en hielp Kroatië aan een 1-1 gelijkspel, en later wonnen ze na strafschoppen met een score van 5-4.

Het was echter pas deze zomer dat Ivanušec een onmisbaar lid van de basisopstelling werd. Zlatko Dalić speelde hem in beide wedstrijden van de Volkenbond tegen Nederland en Spanje, en hij kreeg ook de kans om te starten in de kwalificatiewedstrijden tegen Letland en Armenië. In deze wedstrijden leverde hij een belangrijke bijdrage door een assist te geven tegen Nederland en een doelpunt te scoren tegen Letland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER