Nieuws

Speelgoedbedrijf Mattel verwacht grote winsten uit de Barbie-films

Chief Financial Officer Anthony DiSilvestro zei in een bijeenkomst met investeerders dat Mattel als maker van de iconische Barbiepop zowel omzet als winst zal ontvangen.

De films van Greta Gerwig zijn over de hele wereld erg populair. In deze komedie ontdekt de hoofdpersoon, gespeeld door Margot Robbie, dat er naast Barbieland een echte wereld bestaat waar mannen en vrouwen niet gelijk zijn. Mattel heeft het merk Barbie in licentie gegeven aan Warner Bros. voor de film. Discovery werd zijn meest succesvolle film in de filmgeschiedenis.

Mattel deed het niet zonder reden. Deze film zou ook de verkoop van de games van het bedrijf moeten stimuleren. Mattel verwacht dat de verkoop van Barbie-poppen in het tweede kwartaal zal dalen, zo bleek in juli. De totale omzet bedroeg $1,1 miljard, wat overeenkomt met ongeveer €980 miljoen. Dit is een daling van 12% ten opzichte van het voorgaande jaar. De winst bedroeg $27 miljoen, vergeleken met $66 miljoen een jaar geleden.

Maar CEO Inon Kreiz zei kort na de publicatie van de cijfers dat de verkoop van de Barbiepop waarschijnlijk weer zou aantrekken. Ze dacht dat de poppen later dit jaar wel wat aandacht konden gebruiken. Barbie-fans kunnen volgend jaar ook een Barbie-themapark bezoeken. In augustus werd bekend dat attracties gebaseerd op speelgoedmerken als Barbie, Hot Wheels en Thomas the Tank Engine naar Mattel Adventure Park in Glendale, nabij Los Angeles, zouden komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER