Spieth begint Arnold Palmer Invitational met beste carrièreronde
Sport

Spieth begint Arnold Palmer Invitational met beste carrièreronde

Jordan Spieth worstelde zich door een op en neer gaande ronde op dag 1 van de Arnold Palmer Invitational in Orlando, Florida. Spieth begon sterk door zijn eerste zes holes op 3 onder par te spelen. Op de zevende hole par-3 kwam er echter een wending toen hij een lange birdie-putt ruim te kort liet, wat resulteerde in een bogey. Dit werd gevolgd door nog twee bogeys op de achtste en negende hole vanwege eigenzinnige drives en drie putts.

De ronde van Spieth bleef veelbewogen op de achterste negen met birdies op hole 11, 12 en 14. Helaas ondervond hij opnieuw problemen op hole 16 toen zijn tee-shot buiten de baan ging, wat leidde tot een nieuwe bogey. Ondanks de moeilijkheden slaagde Spieth erin om op een positieve noot te eindigen met een birdie-putt van 7 meter op de laatste hole, waarmee hij een 3-under 69 kaartte.

Terugkijkend op zijn ronde erkende Spieth dat hij veel fairways en greens had geraakt, maar in de steek werd gelaten door een aantal ongebruikelijke fouten, zoals het te kort laten van putts. Ondanks de fouten blijft hij er vertrouwen in hebben dat hij zijn spel kan verbeteren en verbeteren in de komende rondes. Over het geheel genomen vond Spieth dat zijn ronde steviger was dan de scorekaart liet zien en hij wil voortbouwen op de positieve punten in de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER