Split domineert Cibona, met een voorsprong van bijna 30 punten in de eerste helft
Sport

Split versloeg op overtuigende wijze Cibona in Zagreb tijdens de 17e ronde van het nationale basketbalkampioenschap, waarbij Split met 85-72 won (29-10, 30-20, 19-18, 7-24). Split stond na de eerste tien minuten met 29-10 voor, wat hun aanvallende kracht aantoonde. Cibona had het defensief moeilijk in de eerste helft, waarbij Split tijdens de rust met 59-30 voor stond. Cibona probeerde de nederlaag te verzachten, maar Split bleef domineren. De beste spelers van het spel waren Toni Perković, die 15 punten scoorde, Boris Tišma met 14 punten, Lewis Sullivan met 12 punten en negen rebounds. Ivan Majcunić leidde Cibona met 24 punten, 4 assists en 5 rebounds, terwijl Krešimir Radovčić 17 punten scoorde. Split heeft 15 overwinningen en twee verliespartijen, wat de tweede plek oplevert, terwijl Cibona een record van 13-4 heeft.

Split-coach Slaven Rimac prees zijn ploeg voor hun geweldige prestatie, terwijl Cibona’s coach Dino Repeša toegaf dat de ploeg het verlies verdiende.

Namens Cibona sprak Zvonimir Kujundžić zijn erkenning uit voor de prestaties van Split en moedigde hij het team aan om te blijven vechten in toekomstige wedstrijden.

Ondanks een gevoel van vermoeidheid door een verkorte rotatie, concentreert Cibona zich op hun komende wedstrijd tegen Cedevita. Het team van Cibona bestond uit Ivan Majcunić, Krešimir Radovčić, Domagoj Vuković, Aleksandar Aranitović, Ivan Perasović, Zvonimir Kujundžić, Filip Ferderber, Jere Jakić, Niko Bandov, Josip Krizmanić. Het team van Split bestond uit Toni Perković, Boris Tišma, Lewis Sullivan, Shannon Shorter, Derek Funderburk, Krešimir Ljubičić, Ante Perkušić, Tonko Vuko, Lovre Runjić, David Pavin, Marino Dubravčić, Mate Kalajžić.