Sport

Sportweddenschappen resulteren in een schorsing van 41 wedstrijden voor senatoren-aanvaller Pinto

Op 25 januari 2023 scoorde Shane Pinto, centrum voor de Ottawa Senators, een doelpunt in de eerste periode tegen de New York Islanders in het Canadian Tire Centre. Deze foto, gemaakt door Marc DesRosiers-USA TODAY Sports, toont Pinto die na zijn doelpunt naar de bank schaatst.

Op 26 oktober werd echter aangekondigd dat Shane Pinto voor 41 wedstrijden is geschorst door de National Hockey League (NHL) vanwege zijn betrokkenheid bij sportweddenschappen. Uit het onderzoek van de NHL is geen enkel bewijs gebleken dat Pinto weddenschappen heeft geplaatst op NHL-wedstrijden. Deze schorsing, die gelijk staat aan de helft van een regulier seizoen, zal Pinto ervan weerhouden om voor de Ottawa Senators te spelen.

De NHL heeft deze zaak als gesloten beschouwd, tenzij er nieuwe informatie naar voren komt, en zal geen verder commentaar geven op de situatie. Pinto, die door de senatoren werd gekozen als 32e keuze in de NHL Draft van 2019, is momenteel een restricted free agent en is dit seizoen nog niet voor Ottawa verschenen.

Tijdens het seizoen 2022-2023 leverde Shane Pinto een indrukwekkende prestatie met 20 goals en 35 punten in 82 wedstrijden voor de Ottawa Senators. Dit was zijn eerste volledige campagne in de NHL als Amerikaanse speler.

Dit artikel is gerapporteerd door Frank Pingue in Toronto en geredigeerd door Ken Ferris.

LAAT EEN REACTIE ACHTER