Sprinter CJ Ujah selected to represent Great Britain at World Athletics Relays after serving doping ban
Nieuws

Sprinter CJ Ujah selected to represent Great Britain at World Athletics Relays after serving doping ban

De Britse sprinter CJ Ujah is opgenomen in de Britse selectie voor de komende World Athletics Relay, waarmee hij terugkeert naar de competitie sinds hij een dopingverbod heeft uitgezeten. Ujah werd voor 22 maanden geschorst nadat hij tijdens de Olympische Spelen in Tokio positief had getest op verboden middelen, maar werd vrijgesproken van opzettelijk dopinggebruik. Het evenement zal plaatsvinden op de Bahama's van 4 tot 5 mei en zal dienen als kwalificatie-evenement voor de estafettewedstrijden op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Ujah wordt bij de 4x100m estafetteploeg voor heren vergezeld door Zharnel Hughes, Richard Kilty en Nethaanel Mitchell-Blake.

Reece Prescod, een ander lid van de ploeg uit Tokio, is ook opgenomen in het estafetteteam, ondanks dat hij de ploeg verliet voorafgaand aan de Wereldkampioenschappen van vorig jaar. Het hoofd sprints, hindernissen en estafettes van UK Athletics merkte op dat het team voor uitdagingen heeft gestaan, maar gemotiveerd en gefocust is op het bereiken van Parijs. Onder de damesselectie zijn Asha Philip en Imani-Lara Lansiquot genoemd, terwijl Dina Asher-Smith en Daryll Neita niet zijn opgenomen.

Op de vorige Wereldkampioenschappen won Groot-Brittannië gemengde zilveren en bronzen medailles op de 4x400m, naast medailles op de 4x100m en 4x400m dames en de 4x400m heren. De volledige ploeg bestaat uit een mix van ervaren en nieuwe atleten, wat wijst op een veelbelovende toekomst voor de Britse estafetteraces.

LAAT EEN REACTIE ACHTER