Starship van SpaceX voltooit vierde testvlucht met succes
Technologie

Starship van SpaceX voltooit vierde testvlucht met succes

Donderdag lanceerde SpaceX met succes de Starship-raket tijdens een nieuwe testvlucht. De raket vertrok om 14.50 uur na een korte vertraging, voldeed aan alle gestelde doelen en maakte indruk op het team op het SpaceX-hoofdkwartier. Minuten na de lancering landde het onderste deel van de raket voor het eerst met succes in zee, wat een belangrijke prestatie voor het team betekende.

Om deze succesvolle testvlucht te realiseren heeft SpaceX verschillende software- en hardware-upgrades doorgevoerd om de algehele betrouwbaarheid te vergroten en lessen te trekken uit eerdere vluchten. Er werden ook operationele wijzigingen doorgevoerd om de missie soepel te laten verlopen. De focus van de vierde testvlucht was het bereiken van een baan om de aarde en het demonstreren van het vermogen om de Starship- en Super Heavy-componenten terug te sturen en opnieuw te gebruiken.

De Super Heavy-booster landde met succes op een ontvangend schip in de Golf van Mexico na lancering vanuit Florida. De booster kantelde later echter, kantelde en zonk in zee. Ondanks deze tegenslag beschouwt SpaceX de missie als een succes, aangezien de booster zonder problemen naar de aarde terugkeerde. Terwijl de booster daalde, bereikte het ruimteschip de beoogde doelen en bereikte het dezelfde hoogte en hetzelfde traject als tijdens eerdere tests.

Tijdens de afdaling begon een van de flappen van het ruimteschip uiteen te vallen en vlam te vatten, maar er werden gegevens verzameld tot aan de gecontroleerde afdaling in de Indische Oceaan. SpaceX benadrukte dat het doel van de vlucht niet noodzakelijkerwijs een succesvolle landing was, maar eerder een succesvolle opeenvolging van gebeurtenissen. Het bedrijf blijft het Starship snel ontwikkelen en bouwt een volledig herbruikbaar transportsysteem voor bemannings- en vrachtmissies naar de baan van de aarde, de maan, Mars en verder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER