Steward Health Care is van plan om tegen de zomer acht ziekenhuizen in Massachusetts te desinvesteren
Nieuws

Steward Health Care is van plan om tegen de zomer acht ziekenhuizen in Massachusetts te desinvesteren

Steward Health Care is van plan om deze zomer al zijn ziekenhuizen te verkopen, waaronder acht in Massachusetts. Het bedrijf heeft hiervoor een tijdlijn gedetailleerd in een aanvraag bij de US Bankruptcy Court in Texas. Biedingen voor de meeste ziekenhuizen moeten uiterlijk op 24 juni zijn ingediend en de hoorzittingen over de verkoop beginnen op 2 juli, in afwachting van goedkeuring door een federale rechter.

In januari begon Steward op zoek te gaan naar kopers voor veel van zijn ziekenhuizen en vroeg op 6 mei het faillissement aan. Volgens gerechtelijke documenten zijn er “talrijke bieders” geïnteresseerd in de 31 ziekenhuizen in Massachusetts, Arizona, Arkansas, Florida, Louisiana, Ohio, Pennsylvania en Texas.

Negen van de ziekenhuizen van Steward bevinden zich in Massachusetts, waaronder faciliteiten zoals het St. Elizabeth's Medical Center in Brighton, de Holy Family Hospitals in Haverhill en Methuen, het Saint Anne's Hospital in Fall River en andere. Norwood Hospital, de negende faciliteit, staat niet op de lijst voor verkoop, omdat het al bijna vier jaar gesloten is vanwege overstromingen.

Steward wordt geconfronteerd met aanzienlijke schulden en sinds januari heeft het ministerie van Volksgezondheid monitoren in zijn ziekenhuizen in Massachusetts. Gouverneur Maura Healey heeft Steward eerder opgedragen de ziekenhuisactiviteiten in de staat te verlaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER