Stuart-ondernemers voelen de gevolgen van het vrijkomen van water uit Lake Okeechobee
Nieuws

Stuart-ondernemers voelen de gevolgen van het vrijkomen van water uit Lake Okeechobee

Elke dag maakt duiker Russell Singson zich klaar om boten onder de oppervlakte schoon te maken. Hij vertelde dat de zaken in Stuart te lijden hebben onder de lozingen uit Lake Okeechobee. Singson, eigenaar van Barracuda Dive Service, legde uit dat het water zo troebel is geworden dat zicht bijna onmogelijk is, waardoor het voor zijn duikers moeilijk wordt om hun werk efficiënt te voltooien.

Singson deelde video's waarin het heldere water van januari werd vergeleken met het troebele water dat werd veroorzaakt door de afvoer van het meer die medio februari begon. Dit heeft geresulteerd in lagere salarissen voor zijn duikers, omdat ze niet zoveel boten per dag kunnen schoonmaken. Hij uitte ook zijn zorgen over de sanitaire voorzieningen na het duiken in het donkerdere water.

Aan de andere kant van de St. Lucie River ervaart At the Helm Training hun eigen uitdagingen. Operations Manager Nancy Husk zei dat hun boekingen met 50% zijn gedaald vergeleken met vorig jaar, wat te wijten is aan problemen met de waterkwaliteit. Klanten hebben hun zorgen geuit over de zuiverheid van het water, wat van invloed is op hun bereidheid om deel te nemen aan vaaractiviteiten.

Husk maakt zich zorgen over de aanhoudende lozingen en herinnert zich de hevige algenbloei in 2018. Ze vreest dat als de lozingen aanhouden, dit jongere klanten zal afschrikken die graag boten huren en zandbanken bezoeken. Ondanks de uitdagingen blijft Singson hoopvol dat het Army Corps of Engineers hun aanpak zal aanpassen om de impact van de lozingen te verminderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER