Sudpack neemt meerderheidsbelang in chemische recycler Carboliq
Technologie

Sudpack neemt meerderheidsbelang in chemische recycler Carboliq

Sudpack, een verpakkingsproducent, heeft aangekondigd dat het extra aandelen in Carboliq heeft verworven en Dirk Hardow heeft aangesteld als algemeen directeur van het bedrijf. Erik Bouts, CEO van Sudpack, heeft verklaard dat zij de technologie van Carboliq beschouwen als een essentieel element in het transitieproces van de industrie naar een circulaire economie.

De verwerving van extra aandelen in Carboliq zal de positie van Sudpack op het gebied van circulaire flexibele verpakkingen verder versterken, omdat het directe toegang biedt tot chemische recyclingcapaciteit. Met behulp van een thermochemisch proces dat direct oliën wordt genoemd, heeft Carboliq de flexibiliteit om een ​​verscheidenheid aan materialen te verwerken, inclusief materialen die niet op polyolefine zijn gebaseerd, zoals vervuilde, gemengde of andere kunststoffen.

Een van de voordelen van het Carboliq-proces is het vermogen om te werken bij een lagere temperatuur van minder dan 400°C, waardoor de conversie van materialen met een laag energieverbruik mogelijk is. De eerste pilotprojecten bij klanten zijn inmiddels afgerond of bevinden zich momenteel in de implementatiefase. De technologie zal naar verwachting een belangrijke rol spelen in de komende PPWR (Packaging & Packaging Waste Regulation).

Het fabrieksconcept van Carboliq is ontworpen voor volledig continu gebruik en een jaarlijkse productie van ongeveer 10.000 ton. De geproduceerde secundaire grondstof wordt gedistribueerd onder de naam CLR (Circular Liquid Resource) en deelt veel van de belangrijkste eigenschappen van fossiele olie en de daarvan afgeleide producten. De investering van Sudpack in Carboliq begon in 2020 en de recente overname werd op 15 december afgerond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER