Summer McIntosh shatters world record in 400m IM at Canada Olympic swimming trials
Nieuws

Summer McIntosh shatters world record in 400m IM at Canada Olympic swimming trials

Summer McIntosh heeft onlangs geschiedenis geschreven door haar eigen wereldrecord te breken op de 400 meter individuele wisselslag tijdens de Olympische zwemproeven in Canada. Met een tijd van 4 minuten en 24,38 seconden overtrof ze haar vorige record van 4:25.87, dat slechts een paar maanden eerder op dezelfde locatie, het Pan Am Sports Centre in Toronto, was neergezet.

Op slechts 17-jarige leeftijd heeft McIntosh al aanzienlijke successen geboekt in de zwemwereld. Ze won de wereldtitel op de 400m IM in 2022 en 2023 en vestigde daarmee zichzelf als een kracht waarmee rekening moet worden gehouden in de sport. Bovendien is ze tweevoudig wereldkampioen op de 200 meter vlinderslag en bezit ze de titel van de op één na snelste vrouw in de geschiedenis op zowel de 400 meter vrije als de 800 meter vrije.

McIntosh blinkt uit op de 400 meter IM, 200 meter vliegen en 400 meter vrij, wat haar belangrijkste onderdelen zijn. Ze overweegt ook de 200 meter IM te zwemmen tijdens de komende Olympische Spelen in Parijs, en deel te nemen aan estafette-evenementen. In het langverwachte 400 meter vrije evenement zou McIntosh het kunnen opnemen tegen de Australische Ariarne Titmus en de Amerikaanse Katie Ledecky, de laatste twee Olympische gouden medaillewinnaars in het evenement. Samen vertegenwoordigen zij de drie snelste vrouwen uit de geschiedenis in de categorie 400 meter vrije tijd.

Tijdens de wereldkampioenschappen van afgelopen juli brak Titmus het wereldrecord van McIntosh op de 400 meter vrije tijd, waarbij Ledecky de zilveren medaille pakte. Ze werden gevolgd door Erika Fairweather uit Nieuw-Zeeland en McIntosh op de vierde plaats. McIntosh's voortdurende succes en toewijding aan de sport maken haar tot een geduchte concurrent en een rijzende ster in de zwemwereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER