Superieure droge-ogenbehandeling met thermische technologie op kantoor
Technologie

Superieure droge-ogenbehandeling met thermische technologie op kantoor

Droge-ogenziekte en disfunctie van de klieren van Meibom (MGD) werden geëvalueerd in een onderzoek gepresenteerd aan de American Academy of Ophthalmology. Preeya K. Gupta, MD, van Triangle Eye Consultants in Raleigh, North Carolina besprak de resultaten van het SAHARA-onderzoek in een MedPage Today-video. Droge ogen worden vaak behandeld met voorgeschreven therapieën, maar in het SAHARA-onderzoek werd TearCare vergeleken met Restasis voor patiënten met droge ogen en MGD.

De prospectieve gerandomiseerde massastudie bestond uit 345 proefpersonen en werd uitgevoerd op 19 locaties in de Verenigde Staten. De proefpersonen werden in twee groepen verdeeld, waarbij de ene groep een TearCare-interventie kreeg en de andere het merk Restasis kreeg. De TearCare-groep ontving twee behandelingen, één bij aanvang en de andere na 5 maanden. De Restasis-groep kreeg tweemaal daags één druppel toegediend. Alle patiënten werden nauwlettend gevolgd om er zeker van te zijn dat ze het medicatieregime volgden.

De resultaten toonden aan dat TearCare superieur was aan Restasis wat betreft het verbeteren van de traanafbraaktijd, conjunctivale kleuring en de secretiescore van de Meibomklieren op alle tijdstippen. Deze verbetering werd gezien bij zowel mannen als vrouwen, waardoor het een opwindende ontdekking was voor artsen. De klinische symptomen toonden aan dat interventionele MGD-therapie met TearCare effectiever was dan behandeling met Restasis. Deze gegevens bieden betekenisvolle informatie voor het begrijpen van de verbetering van de patiënt met MGD-therapie. Deze studie biedt waardevolle inzichten voor artsen die patiënten met droge ogen en MGD behandelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER