Nieuws

Surge in Antisemitic Incidents: Operation Iron Swords

De Joodse gemeenschap in Europa is bezorgd dat het aanhoudende conflict in Israël zal leiden tot een toename van antisemitische incidenten binnen hun eigen gemeenschappen. Als gevolg hiervan heeft de politie in Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Spanje het toezicht rond synagogen, Joodse scholen en andere Joodse instellingen verscherpt.

In Berlijn is de politie sinds zaterdagavond alert. Ilan Kiesling, woordvoerder van de Joodse gemeenschapsgroep in Berlijn, erkende dat de situatie in Israël vaak gevolgen heeft voor hun gemeenschap. De Centrale Raad van Joden in Duitsland staat ook in nauw contact met de veiligheidsautoriteiten om een ​​betere bescherming van Joodse instellingen in het hele land te garanderen.

Bondskanselier van Duitsland, Olaf Schulz, riep de hulp van het publiek in bij het waarborgen van de veiligheid van Joodse burgers in Duitsland. De Duits-Israëlische Vereniging uitte ook haar bezorgdheid over mogelijk geweld tegen Joden in Hamburg. Als reactie daarop heeft de politie in Hamburg haar aandacht voor Joodse instellingen vergroot.

Soortgelijke zorgen en incidenten hebben zich in Groot-Brittannië voorgedaan. In Londen werd bij een plaatselijk koosjer restaurant de glazen deur ingegooid en werd op een nabijgelegen brug graffiti met de tekst ‘Free Palestine’ gespoten. De Metropolitan Police in Londen heeft de patrouilles in de stad uitgebreid om voor extra veiligheid te zorgen. De Community Security Trust (CST), een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor de bescherming van de Britse joden, heeft de afgelopen dagen een aanzienlijke toename van antisemitische bedreigingen gemeld.

De Britse minister van Binnenlandse Zaken, Suala Braverman, schreef een brief aan de politiechefs waarin hij waarschuwde dat “islamisten en andere racisten” het conflict zouden kunnen gebruiken om haat tegen Britse Joden aan te wakkeren. Ze riep op tot een harde reactie, niet alleen tegen uitingen van steun aan Hamas, maar ook tegen bepaalde pro-Palestijnse demonstraties.

Frankrijk, met de grootste Joodse bevolking van Europa, heeft ook een toename van antisemitische incidenten gezien. De politie heeft tien mensen gearresteerd in verband met twintig gemelde incidenten sinds het begin van het conflict. Er zijn ook klachten ontvangen over antisemitische haatzaaiende uitlatingen en de verheerlijking van terrorisme online. De Franse minister van Binnenlandse Zaken heeft verhoogde veiligheid aangekondigd op 400 Joodse verzamelplaatsen in heel Frankrijk.

In Spanje werd de belangrijkste synagoge van Madrid beklad met graffiti met de tekst ‘Vrij Palestina’. Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de politieactiviteiten rond synagogen en Joodse monumenten versterkt. De autoriteiten in de enclave Ceuta hebben ook het politietoezicht en de bescherming bij de plaatselijke synagoge en de joodse begraafplaats vergroot, aangezien de joodse gemeenschap daar in het verleden het doelwit was.

De Anti-Defamation League heeft sinds het begin van het conflict melding gemaakt van een toename van antisemitische retoriek online. Extremisten en blanke supremacisten over de hele wereld hebben hun steun betuigd aan Hamas, complottheorieën verspreid en geweld tegen Joden in andere delen van de wereld besproken.

Soortgelijke incidenten hebben zich ook in de Verenigde Staten voorgedaan, waarbij een hakenkruis werd geschilderd op een vrachtwagen in St. Louis, Missouri. Pro-Hamas-demonstraties hebben plaatsgevonden in verschillende Amerikaanse steden, waaronder New York, Washington, Philadelphia, San Francisco en Chicago.

Over het geheel genomen wordt de Joodse gemeenschap in Europa en daarbuiten geconfronteerd met toenemende bezorgdheid en verhoogde veiligheidsmaatregelen als reactie op het aanhoudende conflict in Israël. Er worden pogingen gedaan om Joodse instellingen te beschermen en de veiligheid van Joodse burgers te garanderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER