Team USA Wins Gold at 2024 IIHF World Junior Championship – USHL News
Nieuws

Team USA Wins Gold at 2024 IIHF World Junior Championship – USHL News

Op 5 januari 2024 won Team USA de gouden medaille op het IIHF Wereldkampioenschap Junioren 2024 in Göteborg, Zweden. De ploeg versloeg gastland Zweden met 6-2 in de slotwedstrijd. Deze overwinning was de zesde gouden medaille van Team USA in de geschiedenis van het toernooi. Het team, dat bestond uit 22 oud-spelers van de USHL en onder leiding stond van coach David Carle, verloor geen enkele wedstrijd in het toernooi.

Belangrijke spelers in de gouden medaille-wedstrijd waren onder meer Isaac Howard, Gabe Perreault, Ryan Leonard, Zeev Buium en Rutger McGroarty, die elk bijdroegen met doelpunten. Doelman Trey Augustine maakte 26 reddingen om de overwinning in het net veilig te stellen.

Voor meer informatie over het IIHF Wereldkampioenschap Junioren 2024 en de USHL kunt u respectievelijk de USA Hockey WJC-pagina en ushl.com bezoeken. De United States Hockey League en haar aangesloten clubs streven ernaar de leidende ontwikkelingscompetitie voor amateuratleten ter wereld te zijn en spelers, studenten, coaches, scheidsrechters en hockeypersoneel kansen te bieden om hun volledige potentieel te bereiken. De competitie streeft ernaar een leider te zijn in de hockeywereld en in de gemeenschappen waar haar teams zich bevinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER