Technip Energies gaat exclusieve technologie-, engineering- en inkoopdiensten leveren voor Dow’s Net-Zero Integrated Ethylene Cracker Project in Canada
Technologie

Technip Energies gaat exclusieve technologie-, engineering- en inkoopdiensten leveren voor Dow’s Net-Zero Integrated Ethylene Cracker Project in Canada

Technip Energies leverde een Extended Basic Engineering Package voor een nieuwe ethyleenfabriek, die de kraakovens en het stroomafwaartse scheidingsgedeelte omvat. Deze fabriek is de eerste ter wereld die is ontworpen om een ​​netto-nul CO2-uitstoot te bereiken. De schone waterstof die uit het afgas van de krakers wordt geproduceerd, zal worden gebruikt als brandstofgas in de kraakovens, waardoor directe Scope 1 CO2-emissies worden geëlimineerd. De kraker zal in fase 1 van het project ongeveer 1.300 kta ethyleen produceren met vijf eigen SMKTM-ovens van Technip Energies, en zal in een tweede fase worden uitgebreid tot 1.800 kta ethyleen door twee extra SMKTM-ovens toe te voegen.

Bhaskar Patel, Senior Vice President, Sustainable Fuels, Chemicals & Circularity van Technip Energies, verklaarde: “We zijn erg blij dat Dow onze technologie heeft gekozen voor hun netto-nul-ethyleenkraker in Fort Saskatchewan. Door gebruik te maken van onze bewezen ethyleentechnologie, gecombineerd met het ontwerp van schone, op waterstof gestookte kraakovens, demonstreren we ons vermogen om de ethyleenmarkt koolstofvrij te maken met behulp van innovatieve technologieën en ontwerpen.”

Ron Huijsmans, Dow Global MEGA Project Director en algemeen verantwoordelijk voor de implementatie van de Canadese investering, verklaarde: “Dow is erg enthousiast om zijn samenwerking met Technip Energies voort te zetten, voortbouwend op tientallen jaren van gezamenlijk succes. De voortdurend verder geoptimaliseerde SMKTM-technologie heeft ons goed gediend en past uitstekend bij de strategische transitie van Dow om koolstofarm te worden en te groeien.”

Technip Energies is een toonaangevend engineering- en technologiebedrijf voor de energietransitie, met leidende posities op het gebied van vloeibaar aardgas (LNG), waterstof en ethyleen, evenals groeiende marktposities op het gebied van blauwe en groene waterstof, duurzame chemie en CO2-beheer. Het bedrijf profiteert van zijn robuuste projectleveringsmodel, ondersteund door een uitgebreid aanbod van technologie, producten en diensten. De 15.000 mensen zijn actief in 35 landen en zetten zich volledig in om innovatieve projecten tot leven te brengen, waarbij grenzen worden overschreden om de energietransitie voor een betere toekomst te versnellen. Technip Energies is genoteerd aan Euronext Parijs met Amerikaanse certificaten (“ADR’s”). Bezoek hun website voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER