Technologie gebruiken om het onderwijs te verbeteren: erkenning van de inaugurele Internationale Dag voor Digitaal Leren door UNESCO
Technologie

Technologie gebruiken om het onderwijs te verbeteren: erkenning van de inaugurele Internationale Dag voor Digitaal Leren door UNESCO

UNESCO’s eerste Internationale Dag voor Digitaal Leren is een belangrijke gebeurtenis die het belang benadrukt van de integratie van technologie in het onderwijs. Mevrouw Stefania Giannini, adjunct-directeur-generaal Onderwijs van UNESCO, zal inzicht geven in waarom deze dag ertoe doet en hoe deze dag het onderwijs wereldwijd kan beïnvloeden.

Na de toespraak van mevrouw Giannini zal de heer Manos Antoninis, directeur van het Global Education Monitoring Report, de huidige status van de toegang tot digitaal leren bespreken en strategieën om de leerresultaten te verbeteren. Hij zal licht werpen op de uitdagingen en kansen bij het inzetten van technologie voor het onderwijs.

Justin Reich, directeur van MIT Teaching Systems Lab, zal de beperkingen van technologie bij het transformeren van onderwijs onderzoeken en de cruciale rol van jongeren in dit proces benadrukken. Zijn boek ‘Failure to Disrupt: Why Technology Alone Cannot Transform Education’ biedt waardevolle inzichten over dit onderwerp.

De sessie zal zich vervolgens richten op het centraal stellen van jongeren en studenten in de discussies over digitaal leren. Er zullen regionale dialogen plaatsvinden waarbij jeugdleiders en vertegenwoordigers van organisaties uit verschillende regio’s betrokken zijn om de eerste bevindingen van het jongerenraadplegingsproces van het GEM-rapport te bespreken.

Vertegenwoordigers uit de Arabische staten, Afrika, Europa, Latijns-Amerika en de regio van de Stille Oceaan zullen hun perspectieven delen op digitaal leren en de betrokkenheid van jongeren bij het vormgeven van de toekomst van het onderwijs. Deze discussies zullen de uiteenlopende ervaringen en uitdagingen benadrukken waarmee jongeren worden geconfronteerd bij het verkrijgen van toegang tot kwaliteitsonderwijs via technologie.

Het evenement wordt afgesloten met een slotsessie, waarin wordt gereflecteerd op de belangrijkste inzichten en inzichten die gedurende de dag zijn gedeeld. De discussies en dialogen die tijdens het evenement worden gehouden, zullen bijdragen aan een beter begrip van de rol van digitaal leren bij het vormgeven van de toekomst van het onderwijs wereldwijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER