Technologie

TEKNOFEST, het toonaangevende Turkse technologieevenement, trekt een recordaantal van 1,1 miljoen bezoekers

In de loop van vijf dagen woonden meer dan 1 miljoen mensen TEKNOFEST bij, het toonaangevende technologie- en ruimtevaartevenement van Türkiye, in Izmir. De organisator van het evenement sprak zijn dank uit aan alle bezoekers die met hen meegingen op deze reis. Selcuk Bayraktar, voorzitter van de festivalorganisator van de Turkish Technology Team (T3) Foundation, maakte bekend dat sinds de lancering in 2018 2 miljoen jongeren met hun projecten hebben deelgenomen aan de competitie op negen TEKNOFEST-evenementen. Bovendien hebben tot nu toe ruim 9 miljoen bezoekers de festivals bezocht.

Dit jaar vond TEKNOFEST plaats in drie verschillende steden, te beginnen op Istanbul’s Ataturk Airport in mei met maar liefst 2,2 miljoen bezoekers, gevolgd door de hoofdstad Ankara met bijna 1 miljoen bezoekers, en uiteindelijk in Izmir met 1,1 miljoen bezoekers. Het festival, met wedstrijden, vliegshows, tentoonstellingen, workshops, windtunnels, simulaties en planetaria, werd georganiseerd door de T3 Foundation en het Ministerie van Industrie en Technologie in samenwerking met andere ministeries, openbare instellingen, particuliere bedrijven en universiteiten.

Sinds de oprichting is Anadolu media-aandeelhouder van TEKNOFEST en fungeert hij als wereldwijde communicatiepartner. In voorgaande jaren werd het evenement in de even jaren in verschillende Turkse steden gehouden en in de oneven jaren in Istanbul. Dit jaar vond TEKNOFEST echter plaats in de grootste steden van Türkiye om het eeuwfeest van de Republiek Türkiye te herdenken. Het evenement trok miljoenen bezoekers, vestigde records en toonde de toewijding van het land aan technologische vooruitgang.

Houd er rekening mee dat de website van Anadolu Agency slechts een deel van de nieuwsverhalen beschikbaar in het AA News Broadcasting System (HAS) in samengevatte vorm aanbiedt. Als u geïnteresseerd bent in toegang tot meer nieuwsverhalen, neem dan contact met ons op voor abonnementsopties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER