Terugkijkend op het onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid naar Dave's Sushi, een jaar later
Nieuws

Terugkijkend op het onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid naar Dave's Sushi, een jaar later

Het is bijna een jaar geleden dat de Gallatin City-County Health Department (GCCHHD) opdracht gaf tot de sluiting van Dave's Sushi in Bozeman vanwege een uitbraak die 50 mensen trof en twee doden tot gevolg had. Uit het onderzoek bleek dat de door het restaurant geserveerde morieljes niet goed gaar waren, wat tot de toxinebesmetting leidde. Interessant genoeg meldde geen enkel ander restaurant dat morieljes van dezelfde leverancier ontving, problemen met hun klanten.

Ondanks de sluiting en daaropvolgende heropening van Dave's Sushi in mei 2023, houdt de GCCHD de lippen stijf op elkaar over de specifieke kenmerken van de uitbraak in het restaurant. Ze hebben echter gedeeld dat er vijf belangrijke risicofactoren zijn die bijdragen aan door voedsel overgedragen ziekten, waaronder onveilige voedselbronnen, onjuiste voedselopslagtemperaturen, onvoldoende verhit of rauw voedsel, vervuilde omgevingen en apparatuur, en slechte persoonlijke hygiëne van begeleiders.

Sinds de heropening wordt Dave's Sushi nauwlettend in de gaten gehouden door de gezondheidsafdeling, met frequente inspecties om de naleving van de voedselveiligheidsvoorschriften te garanderen. De meeste overtredingen die tijdens inspecties worden geconstateerd, worden doorgaans ter plaatse of kort daarna gecorrigeerd, en resulteren niet in sluiting van de vestiging. Tijdens de laatste inspectie op 20 december 2023 werden bij Dave's Sushi twee overtredingen gemeld, maar deze werden ter plaatse onmiddellijk aangepakt en opgelost.

LAAT EEN REACTIE ACHTER