Technologie

Testrijden met de Dacia Duster: niet voor niets een populaire keuze en een betrouwbare SUV-optie

Dacia’s enige SUV, de Duster, is een best verkochte auto onder particuliere kopers in Kroatië. Hoewel de Duster betaalbaar is, biedt hij ook een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Nadat we door de jaren heen bijna alle versies van de Duster hebben getest, hebben we nu de mogelijkheid om een ​​van de duurste en meest gewilde modellen te beoordelen, met een dieselmotor en vierwielaandrijving. Deze combinatie zorgt voor een relatief laag verbruik en uitstekende offroad-capaciteiten, waardoor hij zich onderscheidt in een drukke markt.

Ondanks zijn leeftijd heeft de Duster nog steeds een robuust en sfeervol uiterlijk. Een solide herontwerp een paar jaar geleden heeft de look vernieuwd, vooral het interieur, terwijl de recente rebranding van Dacia een modern tintje heeft toegevoegd. Het interieur is transparant, netjes en ergonomisch, voorzien van eenvoudig te bedienen infotainment en licht luxueuze details zoals automatische airconditioning.

Hoewel de Duster zijn gebreken heeft en niet langer de nieuwste auto op de markt is, biedt hij veel waar voor zijn geld. Hij beschikt over een goede bouwkwaliteit, een ruim interieur en sterke offroad-prestaties. De dieselmotor biedt vertrouwen met zijn hoge koppel en vermogen, en de vierwielaandrijving voegt veelzijdigheid en capaciteiten toe.

Op de weg gedraagt ​​de Duster zich naar tevredenheid, al is hij wellicht niet geschikt voor agressief rijgedrag. Hij is echter uiterst comfortabel en kan goed overweg met typisch Kroatische wegen. Daarnaast is de Duster een uitstekende keuze voor kopers die op zoek zijn naar een functionele, ruime auto met 4×4 aandrijving tegen een betaalbare prijs.

Met aluminium velgen, automatische airconditioning, touchscreen, stoelverwarming, camerasysteem met 360 graden zicht, parkeersensoren achter, handsfree slot en LED-verlichting biedt de Duster 1.5 Blue dCi Journey een scala aan belangrijke uitrustingen. Zijn uitstekende 4×4-aandrijving, groot comfort en prijs-kwaliteitverhouding maken hem tot een slimme keuze voor kopers die op zoek zijn naar een capabele, veelzijdige auto voor een betaalbare prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER