The Evolution of Coachella: From World-renowned Music Festival to Disappointing Event
Nieuws

The Evolution of Coachella: From World-renowned Music Festival to Disappointing Event

Sommige artiesten vinden het een uitdaging om op Coachella op te treden vanwege de combinatie van uitgestrekte woestijnluchten en een onverschillig publiek. In 2019 had Jessie Ware, een zangeres genomineerd voor de Mercury Prize, het bijzonder zwaar na een teleurstellende set op het muziekfestival. Ze overwoog om de muziekindustrie helemaal te verlaten nadat ze technische problemen had ondervonden tijdens haar optreden, terwijl ze ook met Cardi B op een ander podium om de aandacht van het publiek streed.

De botsing tussen Ware's meer introspectieve muziek en het jeugdige publiek van Coachella zorgde voor een uitdagende sfeer. Ware, die toen 33 was, voelde zich niet op haar plaats toen ze over onderwerpen als moederschap zong voor een publiek dat haar boodschap misschien niet helemaal op prijs stelde. Zelfs haar eigen moeder, die aanwezig was, gaf haar eerlijke feedback en spoorde haar aan om te overwegen helemaal met muziek te stoppen.

Ondanks de moeilijkheden waarmee ze bij Coachella werd geconfronteerd, gaf Ware haar muziekcarrière uiteindelijk niet op. Veel artiesten en bezoekers beginnen zich echter af te keren van het festival vanwege de associatie met de influencercultuur. De afgelopen jaren heeft Coachella moeite gehad om uitverkocht te raken; in 2024 wordt slechts 80 procent van de 250.000 tickets verkocht. Deze daling in de kaartverkoop zou kunnen duiden op een grotere verschuiving in de muziekfestivalindustrie, weg van evenementen als Coachella en naar kleinere, intiemere tickets. bijeenkomsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER