The family of the Croatian bride owns a car collection worth €4 billion!
Nieuws

The family of the Croatian bride owns a car collection worth €4 billion!

Sultan van Brunei, Hassanal Bolkiah, is een ongelooflijk rijke man. Hij gaf in 1996 40 miljoen dollar uit aan de viering van zijn 50e verjaardag, waaronder drie concerten van Michael Jackson. Ondanks dat hij door Bill Gates is ingehaald als de rijkste man ter wereld, is Bolkiah nog steeds ongeveer 30 miljard dollar waard. Een deel van zijn fortuin bestaat uit een verzameling van zevenduizend dure auto’s die hij heeft verzameld sinds hij in 1967 sultan werd.

De rijkdom van Hassanal Bolkiah komt grotendeels voort uit de olieproductie, waarbij zijn fortuin elke seconde met zo’n $150 toeneemt. Als sultan staat hij bekend om het aannemen van strikte wetten, zoals het straffen van dieven door hun handen af ​​te hakken en het veroordelen van respectievelijk geseling en steniging van alcoholdrinkers en leden van de LGBT-gemeenschap. De sultan biedt de 415.000 inwoners van zijn land echter voorzieningen zoals gratis onderwijs, gezondheidszorg en leningen tegen lage rentetarieven.

Hoewel Brunei geen nachtleven en culturele evenementen kent, wordt de luxueuze levensstijl van de sultan weerspiegeld in zijn indrukwekkende vliegtuigvloot, waaronder een Boeing 747 uitgerust met gouden wastafels in de badkamers. Nog indrukwekkender is zijn autocollectie, met ruim zevenduizend auto’s ter waarde van naar schatting 4,5 miljard euro. Bolkiah staat ook bekend als buitengewoon genereus, hij gaf miljoenen uit aan geschenken voor familieleden en nam in 1995 het volledige sieradenbedrijf Asprey over voor $ 592 miljoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER