Nieuws

The need for more clinics in response to the sudden rise in respiratory diseases in China

Het Chinese ministerie van Volksgezondheid riep zondag op tot een toename van het aantal klinieken voor infectieziekten vanwege de toename van luchtwegaandoeningen na de versoepeling van de Covid-19-beperkingen. De stijging zorgde vorige week wereldwijd voor bezorgdheid toen de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) China om meer informatie vroeg in reactie op een rapport van niet-gediagnosticeerde longontsteking bij kinderen. Zowel de Chinese autoriteiten als de WHO hebben kritiek gekregen omdat ze niet transparant genoeg zijn bij het opsporen en rapporteren van Covid-19-gevallen in de vroege stadia van de pandemie.

De WHO verklaarde vrijdag dat er bij de recente golf van luchtwegaandoeningen geen nieuwe of ongebruikelijke ziekteverwekkers zijn gevonden. Woordvoerder van de Nationale Gezondheidscommissie, Mi Feng, benadrukte de noodzaak om het aantal relevante klinieken uit te breiden, de werktijden te verlengen en de levering van medicijnen te garanderen. Maatregelen om de ziekten onder controle te houden op belangrijke plaatsen met hoge concentraties mensen, zoals scholen, kinderinstellingen en bejaardentehuizen, werden ook besproken.

In noordelijke gebieden zoals Peking en de provincie Liaoning werd een groot aantal gevallen bij kinderen gemeld, wat leidde tot lange wachttijden in ziekenhuizen. De Staatsraad waarschuwde vrijdag voor de komende piek van het griepseizoen en de hoge aantallen longmycoplasma-infecties in sommige gebieden, samen met het risico op nieuwe Covid-19-infecties.

De WHO had donderdag verklaard dat de recente gevallen verband hielden met de opheffing van de Covid-19-beperkingen elf maanden geleden, evenals met de circulatie van bekende ziekteverwekkers zoals longmycoplasma. Het benadrukte de noodzaak van tijdige en nauwkeurige rapportage van infectieziekten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER