Theo Epstein keert terug naar Red Sox als adviseur en gedeeltelijke eigenaar van Fenway Sports Group
Sport

Theo Epstein keert terug naar Red Sox als adviseur en gedeeltelijke eigenaar van Fenway Sports Group

Theo Epstein, de architect van twee World Series-kampioenschappen met de Red Sox, keert terug naar de organisatie als minderheidseigenaar en parttime senior adviseur van het moederbedrijf, Fenway Sports Group. De geboren Brookline, Massachusetts, die ook de Chicago Cubs hielp de titel van 2016 te winnen, zal het sport- en entertainmentconglomeraat adviseren over operaties en investeringsstrategieën. Hij zei: “De speciale band die ik voel met deze organisatie en de eigenaarsgroep is mij door de jaren heen bijgebleven.”

Fenway Sports Group is eigenaar van de Red Sox, de Pittsburgh Penguins, Liverpool van de Engelse Premier League en NASCAR’s RFK Racing, en maakte deze week bekend dat het een grote investering doet in de PGA Tour. In zijn nieuwe rol zei Epstein dat hij “vragen zal stellen, meningen zal geven, vertrouwen zal opbouwen en de geweldige mensen bij FSG zal ondersteunen om ons te helpen nieuwe hoogten te bereiken.”

Op 50-jarige leeftijd treedt Epstein terug als adviseur bij Major League Baseball, waar hij werkte aan regelwijzigingen die bedoeld waren om meer opwinding aan het spel toe te voegen. Hij blijft operationeel partner voor Arctos Partners, een private equity-groep die een belang heeft in FSG. De verhuizing is onder voorbehoud van goedkeuring door de competitie. Hij sloot zich in 2002 op 28-jarige leeftijd aan bij de Red Sox en hielp bij het opbouwen van de balclub die alles won in 2004, het eerste Red Sox-kampioenschap in 86 jaar. Na zijn vertrek hielp hij de Cubs een einde te maken aan hun lange titeldroogte.

“Het lijdt geen twijfel dat Theo een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op onze geschiedenis die een transformatief tijdperk vertegenwoordigde”, zei John Henry, hoofdeigenaar van de Fenway Sports Group. “Met zijn strategische geest, leiderschap en niet-aflatende passie voor sport brengt Theo waardevolle troeven met zich mee die ons vooruit zullen helpen in onze diverse ondernemingen, vooral in onze sportactiviteiten op het gebied van hockey, EPL-voetbal en honkbal.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER