Nieuws

Three additional fans apprehended by authorities for instigating riots against Turkey

De politie van Osijek-Baranja heeft gemeld dat nog drie fans zijn gearresteerd in verband met de recente kwalificatiewedstrijd tussen Kroatië en Turkije. Deze personen worden verdacht van deelname aan incidenten tijdens de wedstrijd, waaronder het zingen van het Ustasha-lied. De arrestaties vonden plaats als onderdeel van een lopend strafrechtelijk onderzoek naar overtredingen van de Wet ter voorkoming van stoornissen bij sportwedstrijden.

Maandag werd een van de beklaagden voor de gemeentelijke rechtbank van Osijek voorgeleid wegens misdrijf, terwijl de overige twee beklaagden vandaag werden voorgeleid. Vorige week werden twaalf fans gearresteerd en voor de rechter verschenen vanwege hun betrokkenheid bij misdrijven, en nog eens twaalf personen werden gearresteerd tijdens een afzonderlijke operatie in de provincies Vukovar-Srijem en Osijek-Baranja. Tijdens huiszoekingen in de woningen van de verdachten werden verboden wapens, vuurwerk, borden met tekenen van haat en andere gevaarlijke voorwerpen in beslag genomen.

De meeste gearresteerde fans kregen onvoorwaardelijke gevangenisstraffen variërend van 30 tot 60 dagen, evenals een verbod van een jaar op het bijwonen van wedstrijden van het Kroatische nationale voetbalteam. Eén beklaagde werd niet schuldig bevonden vanwege het veranderen van zijn identiteit, en twee personen kregen voorwaardelijke straffen. De media hadden gemeld dat een groep Kroatische fans tijdens de wedstrijd een Ustasha-lied zong, wat resulteerde in een disciplinaire procedure van de UEFA tegen de Kroatische voetbalbond wegens racisme en discriminatie.

Over het geheel genomen neemt de politie actieve maatregelen om deze incidenten aan te pakken en de veiligheid en orde van sportwedstrijden te waarborgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER