Nieuws

Three Palestinian students wounded in a shooting in the United States

De Ramallah Friends School had een Facebook-bericht waarin werd gemeld dat drie van hun oud-studenten waren neergeschoten nabij de campus van de Universiteit van Vermont. De drie studenten zijn Hisham Awartani van Brown University in Rhode Island, Kinnan Abdel Hamid van Haverford College in Pennsylvania, en Tahseen Ahmed van Trinity College in Connecticut. Hoewel ze het allemaal overleefden, liepen ze in verschillende mate verwondingen op. Hisham werd in de rug geschoten, Tahseen in de borst en Kinnan liep lichte verwondingen op. De school stuurde gebeden voor hun volledig herstel, vooral gezien de ernst van hun verwondingen.

De politie van Burlington reageerde op de schietpartij en trof twee gewonden aan op één locatie nabij de universiteitscampus en de derde niet ver daarvandaan. De slachtoffers zijn niet geïdentificeerd door de politie, maar er wordt gezegd dat de eerste twee ter plekke eerste hulp hebben gekregen en vervolgens zijn vervoerd naar het Universitair Ziekenhuiscentrum in Vermont. Het derde slachtoffer werd apart naar hetzelfde ziekenhuis gebracht. De politie heeft de dader niet geïdentificeerd of gearresteerd, en een politiewoordvoerder heeft zondag niet teruggebeld naar de media.

De schietpartij vond plaats te midden van een toename van islamofobie en antisemitisme in de Verenigde Staten, inclusief fysiek en online geweld, als gevolg van het conflict tussen Israël en Hamas. De slachtoffers van de schietpartij spraken Arabisch en droegen de traditionele Palestijnse hoofddoek, keffiyeh, wat werd bevestigd door het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het Amerikaans-Arabische Antidiscriminatiecomité riep de staat en het kantoor van de procureur-generaal op om de schietpartij als een haatmisdaad te classificeren. Volgens ADC-directeur Abed Ayoub is dit incident opnieuw een voorbeeld van haat die zich manifesteert door middel van fysiek geweld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER