Three World War II veterans from Chicago O’Hare Airport bound for France on United flight for 80th D-Day anniversary
Nieuws

Three World War II veterans from Chicago O’Hare Airport bound for France on United flight for 80th D-Day anniversary

Drie veteranen uit de Tweede Wereldoorlog beginnen aan een reis naar Frankrijk om de 80ste verjaardag van D-Day en de invasie van Normandië te herdenken. Vóór hun vertrek van O'Hare Airport ontvingen ze een speciale eer. De veteranen, legerkorporaal John Hodges, legersoldaat First Class Sydney Levit en Navy Pharmacist's Mate Second Class Tony Malin, kregen een gedenkwaardig afscheid toen ze door de tunnel op het vliegveld reden. Deze ervaring was heel anders dan hun vertrek naar de strijd 80 jaar geleden.

Korporaal Hodges, 100 jaar oud, diende in de Stille Zuidzee en vocht in de Filippijnen tijdens de Luzon-campagne van het leger. Soldaat Levit, 99 jaar oud, was parachutist in de 17e Airborne Divisie en nam deel aan het Ardennenoffensief. Apotheker Mate Malin, 101 jaar oud, diende op een landingsschiptank en nam deel aan de invasie van Normandië. Terugkijkend op de gelegenheid sprak Malin zijn dankbaarheid uit voor de erkenning van veteranen en zijn liefde voor het land.

De dag was gevuld met emoties en reflecties voor de veteranen, die zich verwonderden over de mogelijkheid om na 80 jaar terug te keren naar Frankrijk. Levit uitte zijn ongeloof dat hij het land opnieuw kon bezoeken en dacht na over de overweldigende ervaring. Ook Hodges was ontroerd door de voorbereidingen die voor hen werden getroffen. Omdat er elke vijf jaar grote D-Day-vieringen plaatsvinden, zou dit evenement de laatste kans kunnen zijn voor veteranen uit de Tweede Wereldoorlog om persoonlijk aanwezig te zijn.

Tijdens de vlucht werden de veteranen vergezeld door een bemanning van United Airlines die uitsluitend uit veteranen bestond. Levit sprak zijn wens uit voor een grotere waardering voor het land en benadrukte de offers die veteranen brengen. De helden zullen samen met hun medeveteranen van de Greatest Generation deelnemen aan twee dagen vol activiteiten ter herdenking van D-Day. Toen ze aan hun reis naar Parijs begonnen, kregen de veteranen nogmaals applaus voordat ze aan boord van het vliegtuig stapten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER