TikTok, eigendom van een Chinees bedrijf, gaat 1,5 miljard dollar investeren in Tokopedia en een belang van 75% verwerven
Nieuws

TikTok, eigendom van een Chinees bedrijf, gaat 1,5 miljard dollar investeren in Tokopedia en een belang van 75% verwerven

Het Chinese TikTok heeft aangekondigd dat het 1,5 miljard dollar gaat investeren en een meerderheidsbelang zal verwerven in de e-commerce-eenheid Tokopedia, die deel uitmaakt van de Indonesische superapp GoTo. Deze samenwerking is een reddingslijn voor TikTok, dat voor uitdagingen staat als gevolg van een verbod op online winkelverkoop via sociale media in Indonesië.

De gesprekken tussen TikTok, eigendom van het Chinese ByteDance, en GoTo begonnen nadat de Indonesische regering in september een nieuwe verordening had ingevoerd, die e-commerce op sociale-mediaplatforms in het land verbiedt. Hoewel de regering heeft verklaard dat de regelgeving gericht is op het beschermen van offline verkopers en marktplaatsen in de grootste economie van Zuidoost-Azië, heeft deze een aanzienlijke impact gehad op TikTok.

De investering en het partnerschap met de e-commerce-eenheid van GoTo zullen TikTok in staat stellen om te gaan met de uitdagingen die het verbod op online winkelen via sociale media in Indonesië met zich meebrengt. Deze strategische stap zal ook de positie van beide bedrijven op de Indonesische markt versterken en hun groei in de regio faciliteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER