TIME100 Gezondheidsonderscheiding Tulio de Oliveira
Nieuws

TIME100 Gezondheidsonderscheiding Tulio de Oliveira

Zuid-Afrika, onder leiding van virusexpert Tulio de Oliveira, is snel uitgegroeid tot een knooppunt voor de jacht op virussen. De Oliveira bevestigde de COVID-19-varianten Beta en Omicron kort nadat ze in ziekenhuizen waren verschenen, en was betrokken bij vroege onderzoeken naar de werkzaamheid van COVID-19-vaccins in het land. Hij heeft in Zuid-Afrika twee grote wetenschappelijke instituten opgericht – het Kwazulu-Natal Research Innovation and Sequencing Platform en het Center for Epidemic Response and Innovation – die de volgende generatie genetische experts opleiden en baanbrekende genetische sequencing en analyses uitvoeren van ziekteverwekkende ziekten. virussen.

De Oliveira's laboratoria hebben veel van de huidige hoofden van genomica-laboratoria in Afrikaanse landen voortgebracht, en hij gelooft dat ze nu geavanceerder zijn dan de beste systemen ter wereld. In 2024 bood het Britse Wellcome Sanger Institute de Oliveira de functie van Chief Scientific Officer aan, maar hij weigerde om zich te concentreren op het vestigen van Afrika als een leidende speler op het gebied van genomica. In plaats daarvan stelde hij voor dat de twee instituten hun talenten zouden samenvoegen om zich beter voor te bereiden op toekomstige bedreigingen voor de volksgezondheid door het netwerk van genomische monitoring, dat in Afrika is gestart, uit te breiden.

De samenwerking tussen de Oliveira-instituten en het Wellcome Sanger Instituut heeft tot doel een robuuster mondiaal systeem voor het volgen van ziekten te creëren, met de nadruk op het monitoren van de effecten van klimaatverandering op infectieziekten en de menselijke gezondheid. De Oliveira benadrukt hoe belangrijk het is om ziekteverwekkers als een mondiaal probleem te beschouwen en niet alleen als een nationaal probleem, aangezien ze geen grenzen respecteren. Dit initiatief zal een cruciale rol spelen bij het voorbereiden van de wereld op toekomstige uitdagingen op het gebied van de volksgezondheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER