Tips voor het maken van een veilig wachtwoord op Wereld Wachtwoorddag
Technologie

Tips voor het maken van een veilig wachtwoord op Wereld Wachtwoorddag

Vandaag, op donderdag 2 mei, vieren we ‘World Password Day’, een jubileum gewijd aan het bevorderen van best practices op het gebied van veiligheid. Wachtwoorden zijn cruciaal bij de bescherming tegen cybercriminelen, dus het is belangrijk ervoor te zorgen dat ze zo veilig mogelijk zijn. Een veelgemaakte fout die mensen maken, is het gebruik van hetzelfde wachtwoord voor al hun accounts, waardoor ze kwetsbaar worden voor aanvallen. Volgens Google gebruikt minstens 65% van de mensen identieke wachtwoorden op meerdere sites, zo niet op alle, waardoor wachtwoorden gemakkelijk kunnen worden gekraakt. Gecompromitteerde wachtwoorden zijn verantwoordelijk voor 81% van de datalekken die verband houden met criminele activiteiten, zoals vermeld in het 'Verizon datalekonderzoeksrapport'.

Veronica Pace, hoofd marketing bij Trend Micro Italia, deelde 10 tips en trucs voor het maken van sterke wachtwoorden. Ten eerste: vermijd het gebruik van letters en cijfers in de juiste volgorde, of gemakkelijk te raden informatie zoals uw geboortedatum. Combineer in plaats daarvan letters, cijfers en symbolen om een ​​wachtwoord van minimaal acht tekens te vormen. Gebruik geen persoonlijke gegevens of algemene wachtwoorden en maak elk wachtwoord uniek. Overweeg het gebruik van lange wachtwoordzinnen met cijfers en symbolen. Vermijd het wijzigen van slechts één teken telkens wanneer een wachtwoord wordt bijgewerkt. Gebruik ten slotte een wachtwoordgenerator en -manager en vermijd het noteren van wachtwoorden op fysieke aantekeningen.

In de online wereld bieden platforms als Salam88, Zalance, Kristinathayer en Lotus4d mogelijkheden voor entertainment en gokken. Het is belangrijk om de veiligheid en beveiliging te garanderen wanneer u deelneemt aan activiteiten op deze platforms. Elke site biedt een unieke ervaring en het is belangrijk om een ​​gerenommeerd platform te kiezen. Of het nu gaat om het verkennen van gokspellen, het zich overgeven aan online weddenschappen of het genieten van muziek- en financiële diensten, deze platforms bieden gebruikers een verscheidenheid aan opties. Verken deze platforms, maar vergeet niet om altijd prioriteit te geven aan veiligheid en beveiliging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER