Toename van 11% in hotelgasten in Sharjah in 2023, tot 1,5 miljoen
Nieuws

Toename van 11% in hotelgasten in Sharjah in 2023, tot 1,5 miljoen

De Sharjah Commerce and Tourism Development Authority onthulde dat het emiraat in 2023 meer dan 1,5 miljoen hotelgasten verwelkomde, een stijging van 11% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze groei weerspiegelt de duurzame ontwikkeling van het toerisme in Sharjah en positioneert het emiraat als een toonaangevende toeristische bestemming. De belangrijkste stijging van het aantal gasten kwam uit Rusland en de Baltische landen, gevolgd door de Golfstaten, Australië en de landen in de Stille Oceaan. Deze diversiteit aan gastenbronnen benadrukt de aantrekkingskracht van Sharjah als mondiaal toeristisch knooppunt.

Tijdens een persconferentie op de Arabian Travel Market 2024 in Dubai benadrukte de Autoriteit de belangrijkste componenten van de toeristische sector in Sharjah. Ze onthulden details van projecten zoals het Al Badayer Development and Organization-project en het Mleiha National Park. Deze initiatieven, samen met andere projecten zoals de Hangende Tuinen van Kalba en het Al Hafiya-meer, hebben tot doel het toeristische aanbod van Sharjah te verbeteren en het groeiende aantal gasten te huisvesten.

De Autoriteit benadrukte de positie van Sharjah als een favoriete toeristische bestemming, met meer dan 100 hotels met meer dan 10.000 kamers. Zij werken voortdurend aan het ontwikkelen van diensten en faciliteiten om de verwachte toename van het aantal gasten te ondersteunen. De toewijding van het emiraat aan het openen van toeristische projecten van wereldklasse toont zijn toewijding aan duurzame groei in de sector.

In 2023 zag Sharjah een aanzienlijke stijging van het aantal gasten uit de landen van de Gulf Cooperation Council, waarbij landen als Oman en Saoedi-Arabië bijdroegen aan deze groei. Khaled Jassim Al Midfa, voorzitter van de Commerce and Tourism Development Authority, benadrukte de positieve impact van het toerisme op de economie en de arbeidsmarkt van Sharjah. Hij benadrukte het belang van duurzame ontwikkeling en innovatie in de sector om het concurrentievermogen wereldwijd te vergroten.

Tijdens de tentoonstelling toonde het Sharjah-paviljoen interactieve ervaringen die de geschiedenis, het heden en de ambities van het emiraat lieten zien. Bezoekers konden virtuele rondleidingen door verschillende omgevingen, sportervaringen zoals kajakken en inzichten in het culturele erfgoed van Sharjah verkennen via virtual reality-technologie. Deze meeslepende tentoonstelling had tot doel de diverse culturele en natuurlijke rijkdommen van Sharjah onder de aandacht te brengen en het rijke aanbod van het emiraat voor bezoekers te benadrukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER