Toename van de vraag naar geestelijke gezondheidszorg tijdens de COVID-19-pandemie
Nieuws

Toename van de vraag naar geestelijke gezondheidszorg tijdens de COVID-19-pandemie

Recente onderzoeken hebben sinds de pandemie een toename aangetoond van het aantal volwassenen dat symptomen van angst en depressie meldt. Volgens het National Institute of Mental Health is depressie een veel voorkomende psychische stoornis in de Verenigde Staten. In de CSRA merkte een lokale therapeut op dat depressie, vooral seizoensdepressie, rond de herfst- en wintermaanden veel voorkomt. Elephant in the Room Counseling biedt van december tot januari de dienst ‘Holiday Blues’ aan om mensen die het in deze tijd van het jaar moeilijk hebben te ondersteunen.

Vivian Ross, mede-eigenaar van Elephant in the Room Counseling, merkte op dat de periode na de vakantie voor sommige mensen bijzonder moeilijk kan zijn, vooral voor degenen die tijdens de vakantie misschien geen iemand hebben gehad om tijd mee door te brengen. Ze benadrukten het belang van het zoeken naar hulp, vooral voor mannen die misschien niet zo vaak hulp zoeken als vrouwen.

Sinds COVID-19 is er een toename geweest van het aantal mensen dat geestelijke gezondheidszorg zoekt, vooral binnen gekleurde gemeenschappen. Het gebrek aan vertrouwen in het verleden in de geestelijke gezondheidszorg, therapie en medische diensten is aan het verschuiven, waardoor steeds meer mensen de hulp zoeken die ze nodig hebben.

Mede-eigenaar, Benjamin Ross, moedigt individuen aan om therapie te zoeken en benadrukt hoe belangrijk het is om kwetsbaar te zijn in een veilige ruimte. Beide mede-eigenaren moedigen iedereen die het moeilijk heeft, of mensen die zich zorgen maken over een geliefde, aan om hulp te zoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER