Nieuws

Toename van woningaankoop voor verhuur in toeristische bestemmingen

Te midden van een krimpende hypotheeksector heeft BBVA México aangekondigd dat er nog steeds individuen zijn met voldoende koopkracht om huizen van hoge waarde te kopen in populaire toeristische gebieden van het land. Deze kopers zijn vooral geïnteresseerd in het verhuren van deze woningen op digitale platforms om zo extra inkomsten te genereren.

Concreet is er een aanzienlijke toename geweest van het aantal hypotheken dat door banken in Baja California Sur, Sinaloa, Nayarit en Guerrero is geplaatst. Deze gebieden, waaronder bestemmingen als Los Cabos, Mazatlán, Nuevo Vallarta, Punta Mita en Acapulco, trekken een constante stroom toeristen.

Andere staten zoals Nuevo León, Quintana Roo, Yucatán, Jalisco en Sonora hebben ook een toename gezien van bankleningen voor de aankoop van woningen, zij het in mindere mate. Deze staten herbergen populaire bestemmingen zoals Cancún, Playa del Carmen, Tulum, Mérida, Progreso, Puerto Vallarta en Puerto Peñasco, die worden bezocht door toeristen, vooral uit de Verenigde Staten.

Volgens BBVA weerspiegelt deze trend de aankoop van woningen met een hogere waarde voor ontspanningsdoeleinden of als beleggingswoningen voor kortetermijnverhuur. Bovendien is er in deze toeristische staten een grotere werkgelegenheid ontstaan, waardoor er een vraag is ontstaan ​​naar woningen die aansluiten bij de inkomens van de mensen.

De gegevens van het Ministerie van Toerisme bevestigen de voorkeur van toeristen, zowel nationaal als internationaal, voor deze populaire bestemmingen. Cancún, Quintana Roo, ontving tussen januari en augustus van dit jaar het hoogste aantal reizigers, gevolgd door de internationale luchthaven van Mexico City. Andere populaire bestemmingen zijn Los Cabos, Puerto Vallarta, Guadalajara en Monterrey.

Het huren van woningen op platforms als Airbnb is voor veel verhuurders een bron van extra inkomsten geworden. Voor sommigen is dit een reddingslijn gebleken, omdat het hen helpt de kosten te compenseren of de stijgende prijzen het hoofd te bieden. Alleen al in Mexico-Stad verklaarden zeven van de tien verhuurders dat verhuren op Airbnb niet hun belangrijkste bron van inkomsten is. Zes op de tien zeggen echter dat het hen heeft geholpen bij het betalen van voedsel en andere uitgaven.

Volgens Airbnb heeft 49 procent van de verhuurders in Mexico-Stad gezegd dat het delen van hun ruimte op het platform hen heeft geholpen hun huis te behouden. Het typische jaarinkomen voor verhuurders in de stad bedraagt ​​bijna 78.000 pesos, waarvan de helft zich identificeert als vrouw en 12 procent ouder is dan 60 jaar.

Over het geheel genomen benadrukken de toename van hypotheekleningen en de populariteit van huren op digitale platforms de economische voordelen die gepaard gaan met het investeren in hoogwaardige woningen in toeristische gebieden. Deze trends weerspiegelen ook de werkgelegenheidskansen en de vraag naar woningen in deze regio’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER